aku; ultraman-superman-askar-bomba-spiderman

masa kecik dulu,umur dalam 8 tahun camtu along suka tengok tv (sampai ler sekarang pon..cuma sekarang masa jer kurang). masa tu katun katun tak banyak and rasa rasanya time tu only RTM jer ada.TV3 lom sampai lagi kat ceruk kampung along.Ingat tak lagi, kalau time rasa mesti ada sarkas!hahahahaha. lagi satu time siaran dia mesti pelik pelik; maksudnya 6 18 petang… 4 21 petang and so on.kalau now kan timing dia 7 30;8 00;10 00.malam malam mesti tengok citer kombat; takpun citer space1999…

so,time katun katun tu, tak kira la katun aper pun, along mesti berangan nak jadi karekter tu.klu katun spiderman..mesti along berangan nak jadi spiderman satu hari nanti.klu superman, siap amik kain plikat and ikat kat leher pastu lari lari keliling rumah. nasib baik along tak terjun bangunan…klu tak tak dapek tulis blog ni hahahahaha

kalau time ultraman…dengan kucing kucing along FIRE tau.kalau malam, tengok kombat… mesti along nak jadi sarjan saunders rasanya.hero la katakan..kalau time ada badminton along mesti nak jadi pemain badminton.kalau time hoki, haaa siap ler..siap buat hockey stick sendiri.

itu time along kanak kanak.fikiran senang dipengaruhi oleh persekitaran.boleh berubah sekelip mata.minda sering tergambar untuk menjadi yang paling hebat, yang paling berkuasa dan paling popular.

itu intro… yang along nak maksudkan hari ini adalah sikap dan perangai orang orang besar kat malaysia ni.along rasa fikiran mereka macam sama jer ngan fikiran along masa along kecik dulu (time tu lom sunatpun lagi tau).Latest scenario is kes bas yang eksiden hari tu.Takziah kepada semua yang terlibat.

Cuba tengok pemimpin2…. tang tu jugak keluar bermacam macam statement.Time tu ler announce ada this law, ada that law.Ada pulak yang cakap ooo driver tu ada 2 waran tangkap ada berbelas saman. Ada yang tompang cakap..syarikat tu takder permit,permit dah mati and bla bla bla…….

Along fedup…

Cuba fikir… ada persamaan tak… sikap big shot ni dengan perangai along masa sebelum sunat itu!!!!!

-along pening… kena design die utk mesin buat kamera…

4 Responses to “aku; ultraman-superman-askar-bomba-spiderman”

  1. time rasa ke, time raya? ngeh ngeh ngeh

  2. ale dulu suke gile tgk siri jepun ‘moro attack’. cite pasal pemain bola tampar. siap leh hapal lagi lagu siri tuh. La ni pun masih ingat sket2 melodi dan bait2 lirik. Punya le minat gile sampai nak jd cam pemain tu, bila smash sampai bola bleh jadi leper cam piring. siap ble somesot… Pergh!! akibatnya? dinding luar umah kampung ale jd mangsa..hahahah!!! dasyat gile penangan cite ek!

  3. lagi satu; citer polis naik motosikal tu… CHIPS.. along naik basikal kayuh laju-laju and siap bunyi noooneeenggnoooneeengggg hehehehe

    ciri ciri mat rempit kot

  4. ale, sama ler kita. i pun minat cita mirro attack. sampai ponteng class agama that time. last- last kena marah dengan abah coz ponteng skolah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: