keji kah aku! part 2

on the way back home….around 9pm

highway… yeah i know the speed limit is 110 kmh but i was cruising at 140~160 kmh. listening to sudirman’s cd. saja nak dengar lagu lagu lama.

kat depan nampak ada satu kenari… so i bagi high beam… a polite way of saying excuse me.. can i pass u.

tidak berganjak

i wait a few second… flash again. this time 2x just in case dia tak perasan

lane tengah kosong mind you.

tidak berganjak… and that dork was cruising abt 100 kmh. i dah brake banyak kali…

flash lagi…. this time lama skit kot kot dia tu rabun

tidak berganjak

flash one more time with a short horn…

tidak berganjak

chehhhh…. keta belakang dah bagi lampu dah ni!

well, my car ada satu switch yang boleh adjust lampu depan. i can adjust the angle of the beam. dari betul betul suluh kat 1 meter depan keta and boleh naikkan angle dia sampai nampak monyet kat pokok. i cant recall the function name but its pretty common la.

so i adjust the angle ngam ngam lampu tu suluh kat rearview dia…..

less than 10  seconds…. dia move ke tepi!!!!

keji tak ?

6 Responses to “keji kah aku! part 2”

  1. ini mmg keji…motif duk nak makan angin menikmati keindahan malam kat highway…
    ramai yg soooo sial cam ni..

  2. Hhahha memang keji!

  3. KONFEM!!!!!kejissssssss…

  4. bayar toll sama mahal…. klu tau nak slow, dok ler line tengah.ni dok fast lane. next time nak tukar hon lori ler…takpong horn yg cam citer BJ and the Bear masa kocik kocik dulu….poooonggggggg. mau sakit jantung terus!

  5. kejieee… tak patut lahhh… kalau i, i cut jer guna lane kiri coz tak kuasa nak suluh2 ni… hehehe🙂

  6. farzilah: i can do that but masa skolah driving school dulu, dilarang memotong sebelah kiri. ngeh ngeh ngeh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: