ramadhan…antara realiti dan fantasi

hari yang ke 28….

today might be the last day that i could blog before raya… so nak mintak duit raya  maaf dan ampun pada semua peminat blog ini (hehehehe).to all my cyber friends who were really nice and to those who supports me tru ups and downs and to those that i directly kutuk/praised/mentioned/hint’ed’/blasted in the blogs… maaf zahir batin.

fantasi

abanglong sentiasa berdoa dan berharap agar setiap kedatangan ramadan; it would be a better ramadhan than last one.i always wish that it could be filled with things that could give me ‘plus points’ di hari penentuan nanti….

in business; i would always try my best and bekorban apa saja demi untuk menaikkan company. demi untuk memajukan diri dan agama bangsa dan negara….. (hehehehe sounds too patriotic ehhh!!! hahahahaha) dalam lain perkataan…. aku nak  jadi kayo!!kena kojo keras….

in life: i’m getting older and older each and every day… i’m 27 and counting (yes its tru… i’m 27! but 10 years ago la) i hope to be a better person; a better husband, a better father, a better son, a better lover.

in personal achievements: i would always love to learn and discover new things in life.take up new skills and such!

reality

in business: it’s over with unta. part of me; i feel glad but other part of me, i feel deeply sad. i really wish that the partnership could last forever but somehow; things drifted apart each day. and those last days tu; it really shows the real unta…..

first he get really mad and maki2 over a simple things, over a simple misunderstanding. and he shut me out. yeah… he originally sewa the kilang before we join. and he simply said…. adi.. aku dah taknak tengok muka engkau! as simple as that…..

he called up all the stuff and shouts…. he give only two pilihan… mana2 staff nak ikut him stays and mana2 staff nak ikut i; ikut i.

that evening i had to attend a business meeting with client; one of the staff called me that unta persuades the staff to stay with him and he told ALL the staff ALL the bad things about me. made up stories that i just menumpang him, i tak mengenang budi, i songlap duit, i itu and i ini…..

that evening also shows his attitude…. all my things in the office were ransacked, all the personal things and documents he simply search/baca… for no apparent reasons. all my personal belongings he put in 3 boxes and letak depan office. a bold statement to me!

he also refused to listen to what i need to say; what need to discuss and what need to settle. he just gave me a list…. ni amaunt yang kau kena bayar and such. i didnt agree with it coz it really doesnt imply what we initially janji masa awal2  JV dulu… but i malas nak gaduh… coz to me if aku gaduh dengan orang bodoh; aku dua kali lebih bodoh!!!!

he cut all the power to all my machines there.. so all my stuffs cannot be manufactured.

allahu akhbar…. semoga satu hari beliau diberi hidayat… amin!

so; in short notice i searched around for a new factory lot for rent/purchase.

in such a short notice i need to find lots of monies to transfer machines,renovate kilang to accomodate the special machines, fork out the downpayments, and bla bla bla…..

allahu akhbar…. semoga satu hari beliau diberi hidayah dan petunjuk…. amin!

so; after raya, abanglong would beroperasi dari tempat baru dan semangat baru…. doakan kejayaan hamba wahai sahabat sahabat sakalian ekkkk!!

i love you all….. i mean it.

-ady-

9 Responses to “ramadhan…antara realiti dan fantasi”

  1. ady@abanglong..semua tu dugaan dari allah..kita sebagai manusia akan sentiasa diuji..sabar,bersyukur kerana diberi peluang utk membetulkan diri..n i know unta tu tak lama..maybe this time dia diatas..but one day,bila dia jatuh..dia bukan lagi tersungkur..but believe me..ko terus..hehehe..
    semoga ady akan lebih berjaya..n lepas nie bleh grab your bmw idaman tu..cheers…i doakan u..take care

  2. abanglong, tabahkan hati. kesabaran tu tak ada hadnya (kalau ada had bukan le sabar nama nye)…teruskan bersabar sambil2 buat perancangan untuk teruskan kehidupan…salam lebaran untuk u & ur family ye.

  3. sori late comment abglong. im quite bz for the last few weeks with my company case. ni baru lega skit.
    abglong, semoga berjaya with the new place. i belive if we work hard one day sure Allah akan beri ganjarannya. and i know is not ezy to set up a new company. (stakat register company name dkt ROC tu mmg le senang). Semoga berjaya abglong… cayuk! cayuk!
    for unta… moga dirimu sedar n mendapat hidayah…

    remember…
    “wat comes around goes around”

    Tuhan itu maha kaya… DIA bagi kita semua cash dekat dunia ni… kat akhirat lain cerita!

  4. elya,violet and farzilah:

    thanks.mmg, sekali fikir rasa nak tumbuk jerrr hehehe. tapi itu adalah dugaan. antara realiti dan fantasi dibulan ramadan. moga Allah kuatkan iman dan tambahkan kesabaran abanglong…. amin. ada member lagi best ayat dia “aku ingat setan setan masa bulan puasa ni kena ikat.. rupanya ada sekor yang terlepas….”hehehe
    rezeki ada dimana2. yang penting kita kerja kuat and doa.
    wish me luck my frens…

  5. things happened for the best. Allah lebih mengetahui & menentukan semuanya. i think it’s good that you went separate ways from unta although he could have handled it better. now you can start & operate your business with less interruptions & blunders from unta.

    all the best!

  6. elya – terima kasih… kita perlu yakin bahawa rezeki itu di tentukan oleh Allah…

  7. syana – betul tu. sekarang, office ini aku yang punya! hahahaha

  8. […] atau sini […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: