Bond.. james bond

i was scrolling my contacts data in my PDA… makes me tergelak sorang sorang.. well apparently most of my close friends were known by their nick names..

KUNAK, KODOK,BULU,DOGOL,JENDUL,DEBAB,APAK, JUWIE,KATUNG,KACA,BLUE,KUDA,KODOK,PENDEK,LABU,TOLL, KOROK, KATEH, JONG, NANOK

dan sebagainya

berbagai sebab dan punca nama nama itu di anugerahkan kepada mereka. dan mostly nama tersebut ujud semasa orientasi di sekolah or di uni. and mostly kekal sampai sekarang…. ada di beri nama BM just simply becoz dia berasal dari bukit mertajam. ada mendapat nama MEGI sbb dia mmg suka makan meggi waktu lepas prep class masa kat skolah. and so on so on.

dan abanglong terkadang mengalami masalah untuk mengingati nama sebenar mereka! hehehehe

dan kini ada antara nama nama tersebut memegang  jawatan tinggi dalam kerajaan dan juga swasta… ermmm just imagine klu i told their staff…. ehh boss u yang garang tu kat skolah dulu orang panggil dia kucing tau!!!!

dan ada juga insiden insiden nama yang sampai sekarang tergelak klu teringat. dekat my ol school… ada 3 orang bernama nazri. so tu differentiate them we came out dengan 3 different anugerah to them, ada yg diberi nama kuda, ada yg diberi nama cekok dan the third one we simply called him Salleh just becoz bapak dia nama Salleh. One day after SPM abanglong and few other friends came to his house utk lepak lepak. ding dong kat pintu and then one old man keluar…. my friend cakap….

assalamualaikum pakcik…. SALLEH ada tak ???

and the pakcik said…. pakcik la salleh!!!! hehehehehe

ada sekali we in our e group dapat invitation card…  jemputan kawin Mohd Hilmi bin bla bla bla .. and dalam e group tu terus kecoh.. who the hell this mohd hilmi is. its berlanjutan for a few days until this particular hilmi reply with a short one line notes…. aku laaa….’koneck’. hehehe baru tau yg koneck dah nak kawin. kenapa dia diberi nick koneck ? welllll  bwahahahahahahaha its a secret.. (btw koneck is now one of the top gun in airforce !!)

abanglong? ermmm………….. ngehngehngeh.

UPDATE:

CHEHHHHH KENAPA BOLEH TERLUPA NICK “UNTA” NIH !!!!! BWAKAKAKAKAKAKAKA

5 Responses to “Bond.. james bond”

  1. hahahahahaha kelakar lah abanglong!

    kawan2 syana – chicken, kenit, chali, shake … macam2 and all are girls.

    apa ek nick abanglong? :oD

  2. bro..u punya nick plak…mesti worst semesta alam ni..wkakakakaka

  3. Nick yg nama kaca tuh ..sebab per panggey cam gitu?

  4. my friends nick name: chen, chiken, mak tiri, nona naga, lord, chedul, locheh, tiger bam n ect…

    all the name given by the senior masa orentasi week at uni…

    i suka nyanyi and i also dapat mmy own nick name… MAK TEM a.k.a mak temah. (taken from p ramlee movie, name of inang raja yang suka menyanyi for the puteri raja in the taman larangan tu lahhhh) and until now mana yang close to me call me b y that name….

  5. syana;farzilah – all those nicks actually makes the frienship closer i guess.only closest person to us is calling those names rite.

    tiara: kaca… well i cant really recall y.something to do with his forehead i guess whahahahahaha. but he now is a damn rich business fella

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: