hari ini aku menangis!

being a person so called boss in a company comes with great responsibilities.

part of it is trying to show the best possible contoh/tauladan to the anak buah.

in my new premise here; i encourage openess and less protocol.means boss and staff boleh huha huha and so on.boleh lepak kat mamak sampai malam, boleh gossips and semua lah.ada one particular corner in the office where we hang out together. lom ada sofa but ada hi fi, nanti nak bawak tv,PS2 and so on. cool ehhh!

but one particular things that i perhatikan my staff (semua nya masih muda belia, cuma sorang jer yang dah berkeluarga) masing masing i tak pernah nampak solat. maybe they all solat time i takder or they all solat time lunch kot. but honestly, i jarang nampak lah.

so what i do was, i selalu solat depan they all. dan bersama doa dan harapan agar mereka satu hari terfikir; ehh boss smayang apasal aku tak smayang.

dan hari ini… waktu zohor. abanglong tengok sorang demi sorang amik sejadah dan semayang….

sungguh… abanglong mengalir air mata!tiada kata terucap; just mengalir air mata.

Allah… Kau Maha Agung….

10 Responses to “hari ini aku menangis!”

  1. wahh…ni baru di panggil kepimpinan melalui tauladan baik duniawi atau akhirat..jika tak lupa Allah, baru la business maju, kerja productive, rezeki halal etc

  2. Tabik spring kat Abang Long. Baru best kalu dpt boss camni..

    ada keje kosong ker? ekkeke…

    Lagipun dengan solat jer kita selamat dr perkara2 mungkar dan khianat manusia durjana!

  3. Lerr… OD bagi salah komen kat salah box. Abang Long, you are a smart guy. You figure it outlah… ngeh. Well, betul cakap Arsaili. And lagi satu, staff memang gitu. Ikut boss. Kalau boss tu merepek, dia orang pun merepek ler. Hmm… banyak pahala Abang Long. Mesti business laju. Lagi benganglah si unta nanti… ngeh.

  4. abanglong :o)

    you’re on the right track & you’re doing good. may your business flourish, reap profit & prosper.

    :o)

  5. gud one abglong…

    that wat i do with my family member… and now dah terbalik… bila i lupa dia org ingatkan i plak… kita manusia sentiasa dalam keadaan lupa and rugi…

  6. sesuai dgn nama u..abanglong…sentiasa menunjukkan teladan yg baik kpd adik2nya…

    err boss..ada bonus tak ujung tahun ni…hehehe

  7. terima kasih semua🙂 arsaili,nat,OD,Syana,farzilah, waliz

    doakan kejayaan saya🙂

  8. syukor alhamdulillah …

  9. alhamdulillah….

    missed cerita ngan unta…kenapa dicampak unta???..bukan abglong yang mencampakkannya???

  10. pb… mekasih.
    dbi: ermmm untak kaaannn BOSSSSSSS hehehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: