rambles

  • telekom problem

dah almost a week phone line kat office meninggal dunia tanpa jasad dan tanpa keranda. hari hari asyik kena call report and dah nak hafal dah script they all tu.nanti kita hantar technician.boleh kami confirmkan no telefon encik;sejak bila masalah ni berlaku encik;encik suara menggodalah ishhhh. no internet;no fax no phone. klu kompeni aku ni nama dia syarikat goreng keledek bawah pokok sendirian berhad; aku tak kisah kot!

  • delivery

alhamdulillah, job 600 unit cutting machine dah 98% siap. udahlah… cepat cepat laaa siap. dah nak mabuk dah tengok benda alah tu. cepat siap, cepat dapat claim utk payment. dah settle, bolehlah abanglong mengorak langkah baru untuk membuat marketing ditempat lain lak…. kan kan kan!!! sapa ada jalan bak mai la. tadi terima call, lori baru sampai nak collect those things… chehhh. awal awal tannak cakap nak amik. i dah suruh staff balik awal;  tengok tengok lori lak sampai…. sapa kena pi kilang ??????

staff yg umah dekat ngan office aaa…. hehehehehe.

  • payment

abanglong tension ngan kompeni effa nih…. hehehe tak abis lagi kesah si effa ro giey ni ekkk. smalam abanglong pi collect payment. tekezut badak…. dah la badak tu kena tonsil !

payment patutnya this much tapi they all bayar tak sampai 50%. balance?? tunggu next month!

chehhhhhhhhh

adakah itu satu konspirasi ?

adakah itu sengaja ?

bila i refer ngan account dept… they said they dont have the complete documents meant for payments!!!

dapat duit tu, bayar gaji staff,sewa, utang utang….. pun tak cukup.

abanglong ??? takdoooo gaji aaaa!!!!

  • new customer

pagi tadi i visit one new potential client. alhamdulillah… dia nampaknya berminat untuk bekerjasama dengan compeni abanglong.cuma i need to tambah one new machine. i mmg plan nak amik that machine tapi rasanya next year baru nak amik… tapi since this person insist.. i kena calling machine supplier lah.

called the supplier… saying that i need the machine… ditambah dengan ayat power.. tapi now i dont have enuf cash!

and he said… alaaa ady lu pun tau… saya manyak pecaayaa sama awak… amik dulu laaa nanti kita cerita payment.

alhamdulillah.

  • unta

ishhhh tak abis lagi ngan kisah baghal sekor ni. sebenarnya i dah tak berminat nak layan karenah dia. tapi almost everyday i dengar citer citer sensasi yg dia bawak kat my clients, my suppliers and so on.

i dah almost ilang sabar…

  • resepi

tadi balik office awal gaklah. masuk dapur. amik ikan dalam freezer; letak asam keping.letak garam.dalam periuk yer bukan dalam gelas.

air sikit jer

buat ikan rebus

kira steam ggannu version lah ni

pastu potong bawang and cili.tidak digalakkan menggunakan alatan lain selain dari pisau yang tajam

panaskan minyak and biarkan ikan yang direbus tadi berenang dalam minyak yg panas ittew

goreng!

masuk bawang and cili

masukkan 2 biji bawang putih. amaran!! jangan buang kulit dia. goreng camtu jer

ikan.. goreng sampai garing

bawang tu..buat sambal kicap.

masuk cili,kicap and some sugar… tumbuk.

ikan ? a combination of masam, masin and pedas.

sambal kicap… combination of manis and pedas and wangi bawang

hasil nya ??

setengah periuk abisssss

 

ngeh ngeh ngeh

 

wassalam.

3 Responses to “rambles”

  1. oooh … oghe ganu … ambo oghe klate hehehe … ikae rebuh goreng … shedap! panda jugok abanglong (abelong) masok :O)

    uish … susah jugak ek menulis ikut slang hehehe

  2. syana; cookin is one of my way to release tensions.it works well for me.i can cook quite well (promosi promosi!!!) hehhe.

  3. tiga hengget ek…sabar..kang byk aa tu masuk..ehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: