aku dan aku

work

allah maha adil. hari ini ada seorang hamba allah memberi aku satu jalan bisnes yang baru. practically he is my competitor but since the business is damn huge he cant afford to serve everything and he gave me the contacts of that company and asked me to go there and register.bayangkan, in just two months he got almost half a million ringgit worth of projects… and there’s more to come. that is beyond his capacity and he offer me to jump in and join him…..

alhamdulillah. next week aku pegi!

effa ro giey

aku sebenarnya dah malas nak citer pasal minah ni. but almost everyday aku dengar things yg buat aku hangin. this morning i went to her company to settle outstanding PO’s. Nak settle invoices yang baru dibayar satu pertiga itu.Jumpa dengan purchasing lady; sweet and nice pregnant mama. she told me that she will try her best to help me out. she also pissed off with this effa. effa dah terlalu banyak memburukkan I… she told me. maybe… just maybe effa sukakan i and mengharapkan layanan mesra i. more than a customer client relationship and yet i bo layan. and maybe disaat itu muncul lah abang unta yang kononnya boleh memberi sentuhan mistik itu.dan si unta baghal ni pulak pandai menangguk diair keruh. citer buruk pasal i,badmouth and everything…. and si effa ni percaya gilerrr. it takes two to tango rite!!! dan effa pulak termakan ayat; tanpa sedar memburukkan i dikalangan rakan sekerjanya. ada yang termakan dan ada yang percaya. she emailed to me; mentioning that whatever i do, somehow she will never ever again award me any project. tak kiralah whether i masukkan machines berjuta ringgit sekalipun; tak kiralah i got world best designer pun… no way! i balas and said; i’m not asking any projects from u.all i’m asking is a chance to defend myself and a chance to explain to u that unta is selling her name without her awareness.takder business takper; jangan putus kawan. and she replied again; then kenapa i bawak citer macam macam kat luar ?

hahahaha obviously dia dah termakan cakap unta. unta is telling each and everybody kat luar yang dia dah berjaya menjinakkan effa. dia dah angkut effa kesana dan kesini. dia dah bawak effa balik kampung effa and so on.

entah lah… bodoh + bahlul. tu ler jadinya!

business

i’m slowly bring back the company to the track. i jarang ada kat office.always on the move to meet and meet new clients. i work hard.i came from a normal family and as the eldest; i must show the best examples. the only major obstacles is money.i dont have enuf cash to expand. it all goes back to RM. no money no talk and no talk no business…. maybe there is someone out there which lots of cash to spare. c’mon.. dont be shy. jadi my sleeping partner. bang yr cash here and watch it grow..insyallah.

i have lots of business plans and i know my capabilities.

work hard and play hard!

 

family

last night my dad scolds me hehehehe.dekat setengah jam kena lecture tru phone.abiss cair taik telinga hehehe. he got one saman ticket. well masa they went to umrah last ramadhan the kompressor they left at my house. sesekali i bawak the car to jalan2 or to meet clients.ngeh ngeh ngeh… he got a speeding ticket.

lebuh raya kesas

kereta: e class compressor

plate T** 99

masa 1 37 am

had laju dibenarkan 80 kmj

halaju di kesan 213 kmj

erkkkkk bukan salah cheekkkk…. keta tu tak rasa lajunyaaa. blame the merc designerss laaaaa kan!

he told me; he never bawak pass 100 kmj that car.

alaaa abah… jom kita tukar keta. klu just nak bawak 65 kmj kat kuala gganu tu, amik jer keta i. sampai gak from point a to point b rite!!

he ketawa…. abah bukannya sayangkan keta.keta boleh beli;saman boleh bayar tapi klu eksiden, jadi apaapa kat along…along tak der gantinya!!!

aku terkedu dan rasanya nak terbang balik gganu and peluk him

i love you too dad…..

citer pasal keter tu,nearest to my home ada only 1 petrol pump. petronas. and i always and always is minyak kat mobil or esso, just nak collect points.

satu hari minyak dah merah. according to the on board computer i boleh jalan about 20km till minyak abis. so i stop kat petronas and nak isi minyak.

pi kaunter ( i dont have any creditcards mind u) ada one sweet lady.

pam 3, sepuloh inggit

she then punch in. then she tengok luar then she tengok i balik…..

aik bang… takkan merc baru, isi 10 inggit jerrrr

she giggles.

cheh!

aku nak isi just enuf minyak to reach the next mobil station hehehe.

i said to her… biasalaa… keta pinjam.

moral of story: muka aku tak layak bawak e class wakakakakakaka

 

to my blog readers

i love you all…. i mean it.

9 Responses to “aku dan aku”

  1. wahh love ur dad too…most of daddy cam tuh la kan..aikkk takkan la tak ada sense of bapakness…kan dh jadi bapak..ekekekeke

  2. aiseh, kalo erni kaya, dah lama erni jadik sleeping partner abg long. besh kan wat bisnes. walaupun penat, tapi kepuasannya memang sangat berbaloi bila dah berjaya.

  3. arsaili – hehehe sometimes kita ada masalah problem to express our love to someone that we really love.

    erni- mekasih… moga erni jadi cepat kayo. pi la pinang datok datok kayo tuuuu ngeh ngeh ngeh… anyway; its the tought that counts.thanks a lot

  4. ahahaha.. takdenye dato dato nakkan erni ni abglong. kalau tak, dah lama erni ni jadik wife orang. huhuhuhu..

    kalau nak jadik partner, brape bajet eh? eceh, tanye cam ade duit sangat je.

  5. hehehe erni… lets talk business🙂

  6. terkedu kejap dengar jawapan ur dad..

  7. walktrulife… its an undying and unconditional luv..

  8. erkkk… duit tak ckup nak jd your bizz partner lah abglong… but i alwis doakan u berjaya k! tu jer yang mampu… and a free legal advise!

    biasa le, abah i pun lagu tu gak…

    “akak, bawa keta ulang alik melaka hati- hati, jgn nak laju ker, saman boleh bayar, tp kalau xcident?…
    “akak dah beli insurans abah, banyakkkk… kaya le abah nanti… hehehe”
    “duit berjuta pun tak guna akak… nyawa lakak agi penting pada kami ni…”

    i luv you soooo muchhh abah…

  9. farzilah- itulah… cuma kadang2 kita terlupa dan terleka tentang mereka😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: