diary hari ini

  • 7 45 am.. baru bangun.last nite tidow 4 30 pagi.buat design – subuh gajah. (ikut istilah my mom…hehehe)
  • nasik goreng, supplementary pills- off to work
  • 8 24 arrive office; staff dok setting machine- allignment problem
  • 900 on lappy;check mails;update blog
  • continue designs- new project for tnb transformers. doing some machine to check air leakage
  • ponin ponin lalat
  • nescafe
  • 3 10 solat zohor
  • designs
  • 5 38 solat asar
  • off to mamak with the boys – had maggi goreng- lunch ker ni??
  • solat maghrib
  • designs
  • and now 9 15 pm… still depan pc. dah ponin nih! nak balik ah…

i’m not bragging to show that kononnya i hardwork. cuma i nak klu si unta baca blog ini… jangan dok dengki klu tengok orang senang….

sebab kau takkan tau macamana susahnya untuk berjaya !

ngehngehngeh

ishh pi makan japs kat curve best gak nih.

update…

call umah and maklong cakap my inlaws ada kat umah. balik makan umah ada lauk best katanya.

my inlaws ni klu datang never failed to bring fav foods menantu kesayangan nih.musti ada ulam ulaman-pucuk2 yang i tak tau nama walau rasanya sungguk lazat.bawak voodo (ngehngehngeh) and the most important; cili api yg ditanam sendiri.pedas giler weh!!!

the lauk was simple-ikan bakar tawar (its ikan kembung,or selar bakar without any salt- guna arang.) voodo; cili yg amat pedas; ulam ulaman. ikan goreng and sayur air petola

sungguh sedap.

sungguh lazat.

alhamdulillah.

 

 

voodo ? its budu.i’ll write a special entry abt that hehehe.

29 Responses to “diary hari ini”

  1. Wahhhh bz betul laa abg long. Yer la kan, bukan senang nak senang kan.

  2. I miss VOODOO!!!!!!!!!😦 Takdok saing ah kalu nok makey sinning

  3. syoklah mertua baik2.. rajin bwk makanan heheh~

    salam.🙂

  4. wahhh… kerja kuat nampak abglong. bagus ler, nanti dapat le habuan nya….

    kat sini pun sama. cuma kita org makan gaji jerrr… and now bonus time! ngeh ngeh… pas kerja yang best bila balik umah dapat makan hati goreng sambal dengan masak lemak suun, pucuk tahu and ikan selar goreng. simple tp sedap gilerrr… lagi cedap bila ada sambal gereng ikan bilis…. pehhhhh… boleh ketagih tuuuu!!!

    thank nenek coz masak for me!

  5. salam abglong…bz nyer !!! rutin hari2 mcm tu ke?

    anyway thanks bertandang keblog sy…blog wordpress ni pun ok jugak..tp cbox tak leh taruk kan?

  6. wah ni mesti terror ni.. design transformer.. optimus prime ker.. he he.. ni mesti projeck baik ni transformer tnb, alignment dan air leakge.. macam biasa saya dengar.

    Thanks datang blog saya. UncleJ pun ada eh.. he he

  7. abanglong Says:

    aina:biar pening banyak keja dari pening takder keja! hehehe

    lee: hang buat steak… biasa taruk black peper hang tukaq ngan vodoo… ngehngehngeh

  8. abanglong Says:

    masy: they all datang nak tengok cucu sembelih lembu🙂
    farzilah: abanglong bukan makan gaji..kena keja keras.takdo kojo takdo gaji. ada bonus ekk… boleh banja abanglong kueh udang kat alor gajah tu nooo

  9. abanglong Says:

    ucle J. wordpress okeh la cuma klu nak letak widget yg canggih manggih kena register aka bayar.nak bayar kena ada kredit kad yg mana abanglong tidak ada hehehe
    kasawari : hehehe cam biasa dengar?? ermmm boleh la bagi pandangan dan khidmat nasihat ekkk. tak gitu!

  10. aikkkk… abglong pun tau kuih udang alor gajah tu ker… famous gak ek! ingat tadi tak ramai yang pasal kuih udang tu…
    boleh jer, no hal abglong… meh le datang alor gajah…

  11. ngeh ngeh…entry untuk unta ker??? masih ada dendam yang tak sudah…abglong???

  12. i pun suker voodoo…campur plak tempoyak…

  13. sedak nyo lauk-lauk tu..
    voodoo melazatkan segalanya..
    hehehehhe…

  14. Hmm bagus cadangan ittew… nak bukok restoran lah kat sinniew Lee Budu Cafe😛

  15. dbi: bukan dendam…tapi peringatan untuk diri sendiri. pengajaran yang mengajar erti persahabatan dalam perniagaan

    voodoo: walau nampak kurang enak..namun amat lazat. rugi satu nikmat hidup klu sapa tak makan!!! ngehngehngeh

  16. ratu: hehehe gud idea… lee budu cafe. konfirm laku tu. pastu jual laksam. bagi nama el laksame fetucino al badigo. hahahaha

  17. sedapnya ulammmmmm….rumah saya ada ulam raja je…

  18. Salam abanglong selalu sibuk ke? masing2 ada jadual yang perlu dibuat.Hehehehe…voodo, orang panggil jugok sos bilis. Mmg tu memikat selera sangat, try tengok lagu dikir barat kat blog ambo, lagu pasal budu. Kena pulok dengan ulam + ike bakar. emmmmm….tak terkata ambo.

  19. abanglong Says:

    waliz: ulam raja best… ngan sambal belacan.feveret tu hehehe

  20. iskk222 sedapnya..voodoo

  21. arsaili – isk… owang sarawak pun makan ek. but i came across yr ent3. u luv nasi kerabu with extra voodoo.🙂 ni blum kena nasik dagang lagi ni!! hehehe

  22. talking about diary…
    teringat about my company diary yang tgh melambak ni… every year mcm ni. bosannn… tahun ni punya beso giler, cam keta honda plak…

  23. farzilah- dah lebih2 diary tu anto anto la kat kiter. takdo diary pun anto civic type r pun abanglong timer hehehe.

  24. civic type r jer ker abglong nak?
    awat hang tak minta legend jer… chek boleh bagi legend sport lagi haaa… tp takat model legend sport ler… yang comel, letak dalam almari tu ha… hehehe!

  25. farzilah…. takmo aaa legend. minyak kuat. nanti owang ingat abanglong drebar lak..bagi type r cukupler. kaler putih pun takper. ngehngehngeh…. takpun ekod 08 pun okeh…kaler biru tua

  26. amboiii… tau ajer nak kuar ekod 08 yer. bulehhhhh… ada 53 bijik je kat dlm kilang tu. nanti saya rembat satu utk abglong…
    so legend tu cancel ya… biaq saya jer pakai wat ronda kilang! ngehngehngeh

  27. farzilah : dalam kilang, ronda pakai forklift aaaa… nanti en.azhar marah hahahahaha

  28. abglong….
    aik… GM manufacturing pun u kenal ni. mesti pernah datang kilang ni. kalau tak mana u kenal dia kan. sahhhh! mesti one of our supplier kot.
    eh, jgn ckp en. azhar i online internet ek! hehehe…. i tak der lesen forklift maa… nanti kena DI plak. tak pasal jer…

  29. farzilah… hehehe no problemo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: