corat coret

  • orang baru

i got another anak buah yesterday. bertambah lagi sorang rakyat malaysia.my bro dapat his 4th anak.this time a dotter.so now he got two pairs. congrates and moga jadi anak yg soleh.all in all, abanglong dah ada dekat2 20 orang anak buah.. hehehe duit raya sowang lima inggit la next year.

  • aku tewas

i admit; abanglong dah tewas. abanglong dah berusaha sedaya upaya namun takdir menentukan segalanya. segala persiapan, perancangan dan latihan yang dibuat belum menjamin kejayaan.ya, kita memang berusaha namun Allah jualah yang menentukan segalanya. abanglong tewas walaupun hanya lewat tiba beberapa saat. akan tetapi.. dalam satu perjuangan; setiap detik dan setiap saat itu begitu beharga dan begitu bermakna!

abanglong tewas masa lawan my son.. lumba F1 kat PS2

  • breakfast

a friend of mine; ajak we all berbreakfast this morning. antara menu yg dihidangkan dirumahnya adalah ubi kayu rebus. makan dengan kelapa.

sedapnya

abanglong makan 4 ketul rasanya.

sedap!!

  • international roaming

abanglong called a friend, nak ajak dia datang sama rumah kawan yang ajak breakfast tu…

woi..adi.. aku kat korea lah now!

wah… talks about technology. dia still dapat tau yg abanglong yg call dia walaupun dia nun di korea.

and abanglong ingat dia kat umah dia. tak sangka. phone coverage and international roaming nih….

lepas makan we all pegi ikea. jalan jalan and ronda ronda.

wife nak window shopping. abanglong nak tengok gadgets kat harvey norman.

after a while i recieve a call from her…

i didnt reply

instead i sms balik…

dalam toilet… dok uk uk

walau dimana ku berada… kau tetap menjadi pujaan hatiku! hehehe

10 Responses to “corat coret”

  1. tahniah dapat anak sedara yg baru :o) 20 org?! tak berlubang ke poket? hehehe bertuah anak sedara dpt 5 inggit sorang :o)

    tewas main F1 PS2? fuh … ingatkan tewas apa tadi.

    sedapnya ubi kayu rebuh makae dengae nyor heehe … dgn sambil bilis @ ikae kering pun shedap!

    beli apa di Ikea? :o)

  2. Thanks kerana sudi singgah kat my blog. Enjoyable entries kat sini, a reflection of kehidupan sehari-harian warga kota yg terhambat oleh waktu…tapi untunglah u boleh sampai office in less than an hour. Salam perkenalan…will make this place my regular stop-over.

  3. suka makan ubi kayu ngan sambal belacan..sedappp

  4. Alamak teringat la plak ubi kayu. Dah lamaaa sgt xmkn. Dulu2 masa kecik2 nakal sket. G main kt kebun dgn kwn2 sehari suntuk siap bakar ubi, kutip durian, goreng udang sungai dan mcm2 lagi hihihi

  5. syana- tu ler pasal, kena cost down hahaha.
    norz – thanks, inilah kehidupan kota.how i wish i dapat balik kampung and dok diam diam tapi every month masuh 10k. boleh ?? hehe

  6. arsaili – its a simple yet satisfying dish.

    ina – hahaha… time tu really enjoy kan.tak maghrib mmg tak balik umah punya. makan tah apaapa and minum pun air sungai jer. takder pun kena penyakit. ari ni? kena hujan skit pun dah demam!

  7. lol..semalam baru makan ubi kayu rebus ngan kopi o kaw..kt rumah mak dengan hujan lebat kat luar..best…

  8. dbi: mmg best.kopi cap kapal api ker??? ngehngehngeh

  9. huhhhh… suspen sehhh… ingat tadi tewas apa. rupany tewas dengan anak play PS2. Hampeh tul abglong ni!
    kira ok le tu anak buah 20 org abglong. my mum ada 40 org anak buah and my dad ada 40 org anak buah gak. so total: 80++ org anak buah plus 9 cucu ma. kena plak i number 3 dari 80++….
    bila time rayer duit i gak yang kopak giler… sampul paling kurang 70 sampuls’ berisi 10 hengget, tu tak masuk lagi 50 sampuls’ umah mama di ipoh.

  10. nanti abanglong bawak ella pajilla datang raya umah u hahahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: