sabtu

work

hari ini, aku kerja. alhamdulillah ada job masuk walau sedikit dan nak urgent serta harga murah. rezeki tetap rezeki. salah seorang staff aku yg pakar dah dua hari MC.demam.. mungkin musim hujan.he sms to me… encik adi… saya minta maaf banyak banyak sbb tak dapat dtg.saya betul2 demam nih.saya tau kerja tengah banyak tapi saya betul2 tak larat.

well… nak buat macamana, kita manusia…ada sakit demamnya kan!

family

my parents flew frm kampung yesteday. nak tengok cucu baru. last night we all buat small gathering kat umah my bro. seronot kumpul ramai ramai. baby baru menjadi tumpuan.semua nak dokong semua nak peluk dan semua nak cium.

borak kisah banjir, borak kisah hindraf dan borak kisah korban.

cerita pasal kerja, cerita pasal masa depan.cerita pasal harapan

cerita kisah baby dan kisah lama lama

seronok

on the way back abanglong tetiba jadi rindu dan jadi shahdu

teringin utk memeluk baby kecil

teringat pada bau baby yang harum

rindukan tangisan sikecil ditengah malam

rindu melihat baju saiz sejengkal diampaian

rindu bangun tengah malam membuat susu

rindukan senyuman pertama baby, gigi kapak

rindukan sebutan pertama..adakah papa atau mama

ahhhhh….

 

11 Responses to “sabtu”

  1. selamat berusaha keras..usaha itu tangga kejayaan..ahakss..

  2. best kan ada anak kecik. susah senang menjaganya, membesarkannya … susah senang semuanya berbaloi…

  3. alahai.. erni pun rindu kat anak buah. aih, bila la nak kawin and leh ada anak sendiri. teringinnya..

  4. dbi: dah tutup kedai camana nih…..ella pajilla dulu 4.2 kg. ikut tingkap. terus ikat!

  5. syana: yup… and moga segala didikan yg diberikan dapat diperguna dihari depan….

  6. erni… masanya akan tiba🙂 moga prince charming cepat2 masuk meminang hehehehe

  7. ahahaha. insyaAllah. kalau ada prince charming, alhamdulillah. masalahnya, sampai skrg, jangan kata prince charming, putera katak pun tarak. sob.. sob.. *sengih jelir lidah*

  8. salam kunjungan balas long…

  9. abnglong..buleh guna quota lain lol…hihihihi

  10. erni: hehehehe…. sabar.sabar….

    chot: u got a nice blog🙂

  11. dbi: hahahaha quota lain??? ermmmm macam biasa jer demo! ngehngehngeh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: