stewardess

  • MAS

Abanglong pi airport; pi hantar parents balik kampung yesterday. dok KLIA sambil tunggu flight. mata melilau lilau tengok pemandangan sekeliling hehehehe. sungguh indah dan menarik pemandangan sekitar!Macam macam bentuk dan macam macam kaler.ngehngehngeh. dulu abanglong pernah attend interview nak jadi drebar mas. tapi mungkin sebab kerjaya tersebut kureng disenangi oleh my parents with reason known only to them, i tak berjaya… klu tak mungkin ada episod pilot terlampau ker???? hahahaha

  • LEPAK

Parents stays here for few days tengok cucu baru then they went to Johor to be wif my bro there.Lepak2 and then balik KL to catch the flight.Biasalah…orang pencen.Dok jalan jalan tengok cucu.Life is so simple for them.Subuh pegi surau. Then stop for nasi belauk.Balik umah breakfast.Then cuci2 laman umah or pegi tengok kebun.Kebun pisang, or kelapa sawit, ada pokok salak, kebun buahan, dan ada gak kebun lalang hehehehe. Mum pelihara itik, so pagi2 kutip telur itik.Banyak lak tu sampai tak abis makan, sedekah kat jiran and so on.

Dulu ada kolam ikan (or kolam IKANGGG), tapi di tutup balik sebab ramai cucu.Kot kot ada yang jadikan kolam itu kolam olimpik lak.Maklumlah, budak2 KL bukan tau kolam ikan or what… kolam is kolam and its mean for mandi.hehehe.

Maghrib till isyak is at surau, ada ceramah and so and so.Bulan ramdan pi umrah.

Simple life…..

Kita.dok terkejar kejar sana sini!!!

  • FINGER LICKIN GOOD

Anak sulong yg baru sembelih lembu ari tu. Masih lom 100% baik.Still pantang pantang lagi walau i know he curi2 makan benda ‘bisa’. Cukup tension bila ada iklan KFC kat tv. Dia mmg hantu ayam.Sabar jer laaa…. dah baik betul nanti makan ler banyak banyak….

  • BANJIR

Heard in the news, some roads to Pantai Timur is still tak leh lalu…So for those who nak balik smelih lembu kat kampong.. drive safely and bawak ler roti banyak banyak.salam raya utk semua deh.

ari ni abanglong nak puasa… sunat wukuf. tapi pagi pagi dan bantai makan…. terlupa! kira bonus lah ekkkk hehehehehe.

2 Responses to “stewardess”

  1. aih, beshnya tgk kehidupan ur parent. indahnya kalau dah tua nanti dapat rasa camtu kan. moga dapat jodoh serta zuriat yang baik. insyaAllah.. :p

  2. erni : itulah…. hidup bukan beharta banyak. simple life; hati senang and hidup tenang..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: