SAMAN

amaran kepada pengKERETA, pengMPV,pengSUV,peng4WD…..

semalam abanglong hantar parents balik kampung.dropby they all kat depan mcD di LCCT. turunkan bags.acara salam salam peluk peluk cium cium (yes… i still hugs and kiss them). engine keta still on. tetiba ada one pajero biru. stop and turun one guy, amik gambar my keta and keta infront of me.

it was JPJ/POLICE.

they said its their new way of issuing samans.base from the digital photo as evidence they will issue u samans for illigal parking or menghalang lalu lintas.

ermmmm looks like i’ll be getting another love letter from them soon!

so.. hati hati ya kawan kawan.

14 Responses to “SAMAN”

  1. takkan takleh nak stop kejap & drop people off? bersalam pun salah ke? itu pun nak kena saman ke? officer tu tak buat mcm tu ke kalau dia yg hantar parents ke airport, bus station , train station?

    now, syana plak naik geram.

  2. salam maal hijrah semoga hari ini lebih baik dr semalam

  3. teruknyer..kayalah supplier digital kamera-nak supply kpd semua polis trafik..sapa lah dapat kontrak tu yer??

  4. entahlah syana… tetiba jer they stop and without any warning, kuar keta and snap pic. klu dulu they will come and bawak surat.they will halau dulu baru issue samans.i guess the pilihanraya is coming soon.. need more money maaah

  5. arsaili : semoga tahun ini lebih memberi keceriaan dan ketenangan…

  6. opsss… ye ker. bahaya gak ni. dah ada pic evidence.

    but its still can be chalenge at court abglong. they must be a wayyy… play with the law but never broke it!

    selamat tahun baru abglong…

    and

    selamat menunggu surat CINTA from PDRM!!!!
    ngehngehngeh

  7. this’s my first time here..

    patutnya polis tu kena warning kita dulukan? abg long dkt dgn keta dan bkn nak parking kat situ lm2..

  8. abanglong Says:

    farzilah : who wants to go to court…banyak karenahnya. bayor jer laaa!😦

    hafifi: tulah, mungkin tactic baru lah. dulu klu dia tulis saman, ppl/kereta lain will sempat and ada masa utk cabut hahahaha

  9. erm.. maybe kot… kan dulu ada yang kata nak bg imbuhan pada sesapa yg bagi maklumat, if im not mistaken, but this is rubbish la… thehehe well our beloved malaysia is getting worse lately….

  10. salam maal hijrah abglong

  11. abanglong Says:

    shai : masalahnya, yg amik pic tu is anggota depa…
    lindosh:salam 2 u too

  12. me also got summon… speeding ler kan. ni tgh pikir lagu mana nak dapat discount… nak cari bf kontek bkt. aman. ngehngehngeh

  13. abanglong Says:

    farzilah…. bawak saman saman abanglong sekali ekkkk hehehehehe.

  14. […] azura – jpj remember this entry ? saman […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: