lemah tenaga batin

dah few days badan rasa lemah.all those sendi sendi rasa sakit. hahaha its dah lama tak attack me but its gonna come! semalam abanglong tak masuk office. dok wat keja kat umah jer.tapi dapat buat kejap jer lah, bila ella balik from her school- mak aii sibuk giler dia. nak cerita apa dia belajar kat sekolah nak citer lagu dia nyanyi and sibuk dok tanya kenapa i dont go to work.last last tutup laptop and dok layan dia borak.

this morning dah tak leh bangun. abanglong kena tonsill. dari zaman sekolah lagi abanglong kena benda ni.almost sebulan sekali mesti kena. tanda2nya abanglong dah cukup paham.it will start with muscle and joint pain. no batuk no selsema but akan ada kahak yg pekat.pastu lemah badan ( yeah.. semua tenaga lemah time tu saja tau) pastu i will totally flat, tak leh bangun for one day.then normally after that it would be fine.

bengkak dalam tengkuk tu takyah citer aaa. merah and nak telan air pun sakit. normally an antibiotic,some vit c and some power pain killers will do the trick.

dulu, masa time sekolah doc ada suggest to me, since i ni frequent kena tonsil, he suggested that i buat operation and buang the tonsils…. wakakakaka gue takut woooo. takmo ah!!! dalam hidup abanglong, sampai ari ni.cuma sekali saja anggota tubuh badan abanglong di remove. tu pun time sunat dulu ( cabut gigi tak kira aaaa)

i’m too sensitive to habuk and tempat2 yg kotor. foods pun kadang kadang effect jugak.

come to think about foods, ari tu abanglong masak ikan asin bercili. it was super pedas and super sedap.banyak abanglong makan… hahahahaha itu ler puncanya kot!!!

so ari ni dok umah. layan ella and the gang. new project utk design ada but kena tangguh… otak tak berapa berfungsi dengan baik hahahaha. petang ni ada appointment utk projek kereta nasional (chewahhh…..) looks like i will call them to postpone ah. this saturday ada appointment ngan new customer tapi dia ajak nak meet di one of the restoran ayam kampung in subang…. boleh camtu! hehehe.

so.. no iced drinks for me, no goreng gorengan foods. ada sapa sapa nak banja abanglong bubur ayam mc D!

19 Responses to “lemah tenaga batin”

  1. hehehee sedihnye dengar eh..baca.. orang pun tak sihat gak ni. flu, sore throat. ingatkan flu dah nak baik.. hmmm.. sabar aje la.. eh.. nak makan bubur ayam Mc D? yang tu lagi la sebesen minyak tu… elok elok nak baik.. lagi le sakit tekak…masa2 sakit teringat masa sihat… alangkah bestnya sihat.. kan kan… heheheee

  2. Salam Abang Long…
    Hahhh… baru leh masuk rumah Abang Long ni. Dulu, berapa kali try, kena block. Kecik ati tau… gegegegege. Tu pasal la OD tak masuk ingat khas utk orang-orang tertentu saja.
    Blog baru ni cantik. Macho gitu… huhu. Cam tuannya (cam ler OD pernah tengok Abang Long… ekekekekeek) OD harap, kelemahan tenaga batin Abang Long tu pulih seperti sedia kala. Yalah, boss kena gi balik kerja ooo. Lagi satu, kang Ella nak citer pasal sekolah dia kang, Abang Long cam mamai je nak dengar. Kecik ati si comel tu kang…
    Semoga sihat Abang Long, Salam Maal Hijrah (maaf, lambat ucap tapi bior lambat asalkan sampai gak, kan), Semoga Abang Long dan family diberkati ALLAH dan dijauhkanNYA dari segala kejahatan dunia. Amin.

  3. abanglong Says:

    neeza: yeah…. hehehehe. ehhh apsal susah nk comments yr page ekk?? siap mintak no ic,no surat branak,photostat surat nikah bagai…. ngehngehngeh

    OD : ehhhh kiter tak pernah kunci pintu umah kiter ni tau.awwat lak OD kena block?

  4. Entah ler Abang Long… dah orait dah ni, kira orait ler, kan… gegegegege. Harap Abang Long pun dah orait dah ari nih.

  5. hi abanglong.tq sudi singgah blog sy yek.hehe

    opss..lupa, waalaikumussalam utk salam yg diberi.;D

  6. kesiannya… shai pun rasa pasal makan pedas banyak sangatkan.. jadi lepas ni jagalah apa yang abanglong makan n minum. i suggest you minum air asam jawa, might help🙂

  7. yep! kenalah berpantang.. =)

  8. call 1300-1313-300 nanti bubur mekdi tros sampai ghumah abglong. heheh :p

  9. cikgu : sama sama…. mak abglong was a teacher… sampai now pun org still panggey dia cikgu… berkat pekerjaan ini🙂

  10. shai: mekasih atas petua ittew. hermmmm nanti sora abglong jadi lunak lak minum air asam jawa neh… jom karokeh hehehehe

  11. athirah : mmg dah pantang laa ni. tapi feeling much better oredi lah. boleh mengganas balik hehehehehe

  12. mistress… hahahaha u punya idea memang bernas dan berkhasiat hehehehe

  13. aik! mana ada gitu.. senang jek org lain buat.. ni mesti abglong tak basuh kaki dulu ni.. heheheee. mungkin dia suruh tulis words yang berbagai bentuk tu kot. tu aje… lagipun ari tu dah kena attack dgn arab nye program.. comment 2 3 page in arabic.. so, kena ada security la sket… takpe, try lagi. kali ni cuba basuh kaki tengok… heheheeee

  14. ha cubalah abanglong. dah baik kang kita karoke ek.

  15. cian nye abanglong. moga cepat sihat ek. better le soh kaklong masakkan bubur ayam drpd p order bubur mcD. ehehehe…ok,take care!

  16. y not go for the op. 2 of my frens buat. yes mmg suffer for few weeks, lepas tu okay.

  17. tulah ..siapa suruh comolot banyak sangat..kang dah kena tonsilitis… waakakaka

  18. kesian dia… anyway, i pun sama cam u abglong. tonsil selalu bengkak…. masa tu i akan demam n selsema jgn ckp le kan. the doc dah ckp, if teruk kena wat operation… mak aiiii, tak moh aaaa… takut!!!

    minum air suam bebanyak abglong, no goreng- goreng fud n pedas2 also… i makan youget jer… hehehe!

  19. abanglong Says:

    shai,wtl,ume,farzilah – mekasih… dah sembuh dah rasanya nih hehehehe.kembali mengganas🙂

    dbi : wakakakaka…. mana ada wehhhh.hang niiiiii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: