Pendatang tanpa izin

Nak tanya u alls, esp yg dan berstatus bapak dan mak budak nih (Yang bujang pun boleh bagi pandangan dan pengalaman kalau ada….)

Abanglong menghadapi masalah ngan pendatang tanpa izin nih.Kadang2 rasa nak menggunakan kekerasan tapi kesian pulak. Abanglong dah sediakan penginapan yang cukup selesa.Tilam empuk, bilik berhawa dingin, bilik yang luas dengan perabut yang menarik…Siap ada meja study complete ngan lampu lagi.

Tapi tannak gak tidur bilik sendiri. Malam jer ada laaaa yg terhegeh hegeh and sengih sengih nak tidur bilik papa ngan mama. rela tidor atas toto tau!. Macam macam alasan di beri. Ishhhhh….. umor dah tua tapi still nak tidow ngan parents. Menjadi satu kepuasan kot bila boleh tidow our room nih.  Dah ler sumer dah sekolah, ishhh. Kalau paksa tido bilik sendiri, sampai nangis2 and merajuk2. tapi dalam kol 1 ker kol 2 musti they all masuk punya! hehehehe terkadang nak tergelak dan terkadang tension gak….

So macamana ???

11 Responses to “Pendatang tanpa izin”

  1. lor.pendatang tanpa izin ke?ampesss.pe susah?kunci pintu bilik tu.tak pn gantung ‘do not disturd’ kat pintu tu.haha

  2. Alex Lacey Says:

    hehehehe….sesungguh saya juga ada…ramai plak tu….bukan sorang dua, tapi lima kekekeke….sebab tu, kami selalunya tidur diruang tamu dan bukan di bilik….luas dan sejuk…

  3. masa kat mesia, selaaaalu sgt jadi gitu. bila kami pindah rumah sendiri, neeza cat bilik bebudak ni colorful… 4 dinding ada 3 color. then cadar dia suruh diorang pilih sendiri. memang le berejam dok kat parkson tu nk kan yang dia suka tapi tak mahal sgt.. heheheee. lepas tu buku2 diorang, bagi diorang susun sendiri. lagi satu, toys ada dlm bilik tu gak tapi dalam plastic box la… susunan pun bagi diorang yg tentukan (kalau tak bercelaru laaa). in short, biar dia rasa sayang dgn bilik tu… selamat mencuba🙂

  4. hahaha… kecian!

    in my family tak jadi plak gitu… sumer berebut nak tido bilik sendiri… siap gantung NOT ENTRY signbord for the parents kat our own room lagi… cam na tu? macam- macam hal kan…

  5. hahahaha.. tension abanglong ek? mana tak tension…. baru nak settle bil air, dah terbantut.. miahahaha… my advise kuncila pintu tu. The moral of the story here is, in case tengah buat pembayaran tu kan… takdala terkujat dan ada yang terkejut dengan aksi yang pelbagai tu kan.. Selain dari tu, abanglong perlu bertegas dalam soal ni. Myself takkan bagi anak2 tido dgn shai walaupun time tu kita memang sah sah tidoq sorang. Hat ni kene buat hati kering sket la…

  6. erni : sengeh
    feipo : dah buat dah..still tak berkesan
    alex: hahahaha ada 5 askar ekkk… ermmm tidur kat hall seems gud idea. cuma my intention is for them to tidow bilik sendiri…

  7. neeza : udaaah. masa renovation dulu they all pilih kaler sendiri.wall paper. cadar. ishhh masing masing rindukan ketiak mak ayah ler tu hahahahaha
    farzilah : tu time u all dah besaq kooot…
    shai : tu ler… tapi kadang2 mak they all yg kalut lebih… nak wat camner lak tu

  8. biasalah abanglong, org pompuan ni lembut ati, kalau tak, takdela namanya pompuan. cakaplah dengan maknya tu jangan kalut, untuk kesejahteraan bersama kan kan kan….

  9. Loorrr… abang long… ingatkan benor ler pendatang tanpa izin… sabo je aku. Sian bebudak tu dilabel gitu… ekekeekekekek… erm… tak tau nak cakap. Tak ada anak. Kot, cakap gini, korang nak tidor sini sangat, nak tidor. Biar mommy & daddy tidor kat bilik korang pulak. Mesti menjadik.

  10. shai :🙂

    OD : dah try dah…. doesnt work. hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: