perempuan sundal! adakah ianya tepat?????

abanglong baru balik dari tempat kompeni effa ro giey. hati dan perasaan aku membara marah, sedih, hangin dan bermacam macam perasaan lagi. tension. semua ada.

basically benda ni dah few times terjadi. last month dia hold aku punya check. payment dari company dia utk aku dia hold. aku bising dengan boss dia and dia kena sound ngan boss dia. the next day they called me to collect the cheque yang dah bertarikh sebulan yang lepas. aku boleh sabar lagi

this month, dah la supplier supplier aku semuanya bermata sepet yang nak beraya tak lama lagi. sumer dah bising dan bertanya tanya about their payment. i said tunggu, end of the month i will settle the payments. aku cakap demikian sebab dalam rekod aku dan dalam aku punya account statements ada data yg kompeni effa will bayar me by end of the month. amount nya agak banyak jugaklah. itu antara project project yg terakhir yg effa reward kat aku. tu pun project masa bulan puasa dan sebelum hari raya…. baru nak bayar neh!

aku dok pressure dia punya accounts dept… last last this morning accounts panggil aku. and showed me their data that effa tidak submit all my invoices to them.bermakna bulan ni sah aku tak akan dapat payments. hangin gilerrrr aku. memang main kotor laaa makcik tu. last month dia kena marah sbb hold cheque… aaa this month dia terus tak submit invoices.. chehhhhhhh. aku called dia, dia tannak jawab phone. nak jerrr aku terjah office dia tapi they all halang. aghhhhhh

aku takder mood nak masuk office. tak tau camana nak cakap kat staff yg their gaji aku takleh bayar this month. aku takut nak terima calls dari suppliers sbb aku tak tahu camana nak terangkan pada they all yg aku tak leh issue cheque utk they all berhari raya. dan aku tak tau camana nak cakap kat family that i wont get any salary this month (AGAIN!)….

jadi, salahkah kalau aku cakap dia mmg perempuan sundal???

21 Responses to “perempuan sundal! adakah ianya tepat?????”

  1. My point of view ek, you slow talk, nice talk and sweet talk dengan that lady. Since she memang ada crush on you aight, so use it la bro..alamak takkan tu pun nak ajar seh… Nothing wrong kalau u layan dia sket, but never give her high hope. She seems to be very important in this case, so you need to have a very good PR with her.. layan sket2 jer la.. jangan sampai over the border, get me dak? Tak paham kang YM i ek, me share sket2… ehehehe…

  2. sabar abanglong… tapi kan.. macam agak tepat je terms yang dia dapat dari abanglong tu.. she’s lonely, she needs love and tenderness that the husband ‘rarely’ bagi and she likes you. heheheeee.. susah woooo orang hensem buat business.. lagi susah mak andeh yang dok kat rumah. selalu aje hati risau. tapi kalau hati you baik, ada iman, insyallah…

    eh… hensem?? hensem ye?? tengok gambar tu macam takkk… errrr takkkk.. errrr tak hensem ponnnnggg!! heheheee

  3. mental lah minah tu…

    sabar abg long. Allah akan tolong org yang dianiaya. Satu hari nanti ada balasan untuk dia

  4. abanglong Says:

    shai : ngehngehngeh…. abanglong tidak pernah bermusuh dengan sesiapa terutama dalam konteks perniagaan.abglong cuba baik dengan semua orang, tetapi biarlah secara profesional.i told all my customers yg eventually became a close friend.. kita kawan, kawan jugak, bisnes is business.. if i do wrong;delay ker aper ker..hang jangan segan marah aku!
    tapi dalam kes effa neh, susah lah. ni lah jadinya bila emosi mengatasi diri kot…
    sapa yang susah? akuuuuuu jugak.
    anyway, will think about it shai. thanks anyway.

    neeza : kwangkwangkwang…. dah tengok muka abglong yg mostest hensemest tu??? hehehehe. ishhh pakcik buek kojo pakcik jer neeza…hal hal umah tanggo depa, takmo pakcik campoq aihhhh… kang tak pasai kena lepuk ngan ella pajilla hehehehe

  5. abanglong Says:

    wtl : ada no tepon optimus prime tak ???

  6. ha abanglong… shai tak kata tak betul.. work is work, be profesional… tu memang standard lah… but we are all humans, we have feelings, we have needs, aight? Bukan mudah nak kawal emosi ni, esp for woman. Why don’t you buy her lunch, sambil tu sentuh la pasal invoice-invoice tu kan, gunakan sentimen “kesian”, since kalau betullah dia syok kat abanglong kan, woman ni memang cepat “membantu”. Tell her masalah you skang, cakaplah dengan dia, you betul need her favor. I’m sure she can understand that better. Abang jangan avoid dia or nak kenakan dia balik, macam previous case aight, dah tentulah dia akan melawan n kenakan u balik.

    Btw, i believe there must be something yang abang dah buat dia angau kat u ni…erm.. maybe cara u layan dia before this without u realize it yang buat dia in cloud 9 dak???

  7. nanti ek..nak tanya bumble bee kot2 dia tahu

  8. shai : problem sekarang is dia dah jadi talibarut unta… thats the problem. mungkin unta dah ayat dia kaw kaw.she wont listen to me anymore, besides all my previous attemps utk berbaik2 were unsucessful.

    wtl : hehehehe mekasih. nanti emel ekkk

  9. why don’t you ask her boss to contact account department and show to him all the invoices yg that girl x submit to acc dept. easy kan. try first.

  10. confirm ke?? how do u know? berapa lama dah unta dok ayat dia? percubaan apa yg u buat? keep on trying, cuba pk balik apa yg buat dia bley syok at the first place? is it your body language? yr sweet talk? gunala balik, there must be something yg buat dia falling to u, shai ni pompuan… i knowlah… dia takkan main sker2 nak kat u kalau tak bersebab. there must be something, so find it and use it back. no harm trying.

  11. mistress : done. i spoke to her officer. he directed effa nyer boss utk prepare all the docs by this monday. cumanya, payment oni akan release about two weeks after CNY. mampuih den…..

  12. shai : pasal unta and her… rasa rasanya sumer office dia dah tau kot. cuma masing2 malas nak campur hal personal mereka. ermmm i donno lah.. abglong just beeing myself what… takdo nak pikat pikat aih… or maybe terpikat kat janggut yg putih itu kot. almaklumlah org no 6 paling encem hahahahahahaha

  13. x koser nak terpikat sama itu janggut putih. sure effa tue B U T A !

  14. okla tu.. kenala tunggu 2 weeks kan🙂 kire okla… unta tu handsome ke? meh kenal kat shai plak.. muehehehe

  15. love hate relatioship sgt….bahaya tau..

  16. abanglong Says:

    shai : its two week AFTER cny…..😦 unta ? hensem, mmg ensem. miahahahahahaha

    dbi : huhuhuhu…. nak wat camano ehhhh

  17. erkkkk… mcm ni le bro… im also women… you slow talk ler dengan dia. pi tanya dia pa yang tak kena sgt kat dia, pa yang wat dia jadi mcm ni… mesti ada yang tak kena. i tau UNTA dah cita macam2 kat dia. but its look you mmg perlukan duit dia kan…

    slow talk… show to this lady you not like she think. if you serang pun bukan dapat apa kan. paling tidak bising2…. dia malu n you pun malu. cheque tu belum tentu dapat on time pun kan.

    byk kan bersabar dalam hal ni. i know, ckp mmg senang… if me in your place tak ler jadi apa kan…

    this is wat hapen when LUV become HATE… takut lahhhh… i pun bila nyampah dgn org boleh jadi mcm tu. tp tak ler sampai kenakan org mcm ni… no pay back time. pass is pass…. lets karma take its place.

  18. abanglong Says:

    farzilah : buatnya bila i cakap camtu dia tetiba nangis and said… I LAB u…. miahahahahaha.

    tapi sebenarnya dia mmg tannak jumpa i. didnt return my calls and mails. she totally avoids me. so camana nak story?

  19. camana nak story? buat lawatan mengejutla abanglong…..

  20. if dia ckp I LAB u… u pun reply ler I LAB u toooo…. i LAB u, U LAB me ler… lantak ler, janji dapat payment… uwuit ni penting banglong…

    dia tak nak jumpa abglong?… ala, send jer email byk2 kat dia… show pada dia ye keihlasan ler… i dulu dgn one of my pren pun lagu ni gak… ari2 ler i anta email n sms… nak giler! tp end up he reply my email n sms coz dia tak sampai ati (dia pun ada terLAB pd i)…

    so rasanya si effa ni lagi lembut… pompuan ek! pandai2 ler beli jiwa abglong. jgn le plak bagi janji n harapan… over to her a genuin n sincear friendship… but ayat mau power… beli jiwa weeeeiiiii…

  21. shai, farzilah : ishhh dpd abglong dok sebok nak pikir pasal dia, baik abglong sibuk cari customer lain… tak gitu! mana tau dapat jumpa lagi julita dan seksa kerrr miahahahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: