projek keta baru

alhamdulillah. semalam i was awarded another new project. this one is utk keta yg baru di lancarkan few weeks back. apparently the order is overwhelming and they need some automation for some of the parts for the car.

they called me pagi and tengahari they want to meet me at their huge office. i was there and met some ol frens.the meeting was just about 10 minutes. adi, this is the new project for XXX.the demand is high and we need another machine. u take this drawing,study and give me quotation by tomorrow. and i want the machine ready right after CNY.

its a mix feeling. part of me i’m so happy that they trust my company and awarded me the project.i will do all our best. and i’ve already told all my staff that this CNY kita dong dong cheng kat kilang ekkk… cuti sumer beku.they were willingly to kerja…. hahahaha triple pay beb.

part of me, makin ponin nih.the previous project still baru nak kick off and i need cash cash cash for the materials, equipments and such. yg baru ni pun nak cash cash cash gaks nak beli material, tools and so on….

bila kena situasi cam gini, terasa cam nak pegi sekeh jer kepala si effa ro giey tu

(effa ro giey… effa ->F R ro -> O giey -> G ngehngehngeh)

adehhhhhh……..

13 Responses to “projek keta baru”

  1. abglong-lagi org buat dajal..lagi murah rezeki…aper pun pi lah sekeh paller FROG ittiew..

  2. congrats! insyallah sure ada jalan tu… sabar ek… kalau nak berkat lagi kene sedekah blanjer kitorang nanti🙂

    abanglong buat utk kete jer ke? utk lain takde ek? ngeeee….

  3. doc: hahaha kalau ikutkan hati yang panas membara ini….. cewwaaaahhh. tapi takperlah, moga satu hari Tuhan bukakan hati nya dan menyedari akan kesilapan itu, dia ainaya abglong takper…satu hari dia akan insaf.Insyallah.

  4. congrats . jangan lupa sekeh itu frogy punya kapala . hahahahaha :))

  5. abanglong Says:

    mistress : hantar wakil utk sekeh dia boleh ??? hehehehe

  6. hehehe! kecian dia… tak pasal jafi FROG plak… tp i suka jer…

  7. abanglong Says:

    farzilah : hehehe… lama tak nampak u. bila nak kasi test drive ekod 08?

  8. effa ro giey tu stands for FROG? ingatkan nama dia betul2 cenggitu. pompuan… pompuan… camane la lelaki tak marah… disebabkan prang cam dia ni la yang jadi huru hara dunia… sabar je la abang long…

  9. Salam Abang Long… tahniah… I’m happy for u. Good things happen to good people, kan kan kan…

  10. hehehe… sorry abglong, i have to settle few cases in the company… ni baru lepas kuar trial room… 7 hours trial tuuu…

    next week dah mula cuti seminggu for CNY… plant shut down maaaa!!!! dong, dong, cheng… aye balik ipohhh….

    ekod 08?… tadi baru pi tgk kat belakang kilang… cantik giler… mcm naik BMW 5 series abglong… aye pun tak test drive lagi, lagu mana aye nak bagi kamu test plak!!!

  11. neeza :abanglong suka pompuan!

    od: thanks a lot. mungkin ni berkat doa kawan kawan yg mendoakan dari jauh….

    farzilah : hang pun terlibat kes video tu kerrrr???? ngehngehngeh

  12. suka pompuan takpe.. jangan lelebih.. nanti marah ella pajila.. heheheee

  13. neeza : hihihihihi 🙂 oraittt.

    nak cari peanut……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: