dong dong cheng series

entry 1 :

tahun ni mmg dong dong cheng kat opish. both cuti mmg we all kerja. nak siapkan order customer. kesian gak tengok my kids boring takder benda nak buat cuti cuti nih. thots nak bawak gi PD, swiming pool, tapi tengok kan highway jadi parking lot sebab keta tak gerak gerak… malas ah. my staff plak, senyum jer. yer laa, triple pay tu bang! tapi takpalah, nasib baik ada they all sanggup tolong kerja time cuti, buatnya semua malas nak datang, maut abanglong nak siapkan benda benda tu sowang sowang!

entry 2 :

keadaan jalan sungguh lengang dan amat membahagiakan. haruskan diberi cadangan pada kerajaan agar sentiasa mengistiharkan hari hari sebegini di kerapkan ??? ngehngehngeh.

entry 3 :

saturday; i met a potential new client over lunch at one of the super best kedai this afternoon. apparently his company will send some japanese guys and him to audit my place next week. this meeting is basically a friendly get together kind of things. he basically brief me what will be audit’ed’ and what are the things that his bosses are looking to.gave me few tips on do and donts during the audit with their japanese and so on.this is a good opportunity that i will try my best not to miss. insyallah… if dapat, boleh lah senyum sengeh sikit each and every month..

entry 3.1 :

we makan at Restoran Ayam Kampung Faridah in Puchong. Cawangan of the rest.ayam kampung in taipan. for those who never been to the restoran in taipan, this restaurant is the only malay restaurant in taipan and is doing super well. full house on each and every lunch time, frequent by all races. super good business.

this particular puchong one is owned by his wife. so it served the same sedap foods and the famous ayam kampung goreng. nice. i was there at around 11 am till about 3 pm. customer tak putus putus tau.

i didnt take any photos there but 3 of us ordered ayam goreng, some gulai,some sayur and ulams,sayur goreng and voodo. basically its all kelantanese  menu and trust me, its super delicioustest. imagine the young ayam kampung is goreng till brown,using kunyit hidup mind u. hot,crispy but tender and juicy inside…ulam petai with voodo and tempoyak and cili yg super hot.ermmm orgasm!!! 

they told me during lunch, u had to que !! corner lot, ample and free parking space..

mail me for direction.if u’re using any GPS device; the coordinate is N2 59.132 E101 37.444

entry 3.2

this is i think the star of the day. masa dok tengah makan, restoran tu i think hampir penuh and all the table except a few are occupied. we were sitting kat table luar..fresh air sikit. then came one 4WD.Full. I think they were satu family. 3 generasi. malay. nampak ler si hubby,wife and few kids plus their nenek and atuk.

they guy park his huge ride kat tepi restoran. and semua anggota keluarga turun and amik the nearest table. what i want to share with you was that guy, the driver tu..

dia dokong ayah dia!

i think his father mmg tak leh jalan kot, kena stroke or something. that guy carry his father.. from the car, into the kedai and gently arrange the seat for his father. all with tender and kindness shown on his face.the whole kedai yg bising tu tetiba hampir senyap..

i really really really respect that guy. on the way back, i said to myself, i might not be able to layan my own father the way that guy did. i might akan rasa malu kalau kena dokong my parents in public if they all tak boleh jalan… teruk kan!!!

most of us are already become parents. and we know the meaning of kasih sayang between bapa/mak to anak. we’re willing to die for them.sanggup buat apa saja demi anak. demam sikit cari doktor, nak itu nak ini…semua kita fulfill rite. yerlah, sapa tak sayang anak…

but at the same time, kita terkadang,alpa dengan kasih sayang dan tanggungjawab seorang anak terhadap ibu bapa…….

entry 4:

tonight, i suppose to pick up my kid fruit anak buah kat airport. dia cuti cny and tonite is her flight frm kampung.Naik MAS. i and the wife dok citer citer while driving. sedar tak sedar i park kat LCCT! damn… i suppose to go to KLIA!! ishhh dont know why direct jer drive till LCCT tu….. ishhhh adakah abanglong rindukan sesorang sampai terbabas ke LCCT instead of KLIA???

wife tanya…. yang, apsal drive sampai sini, bukan ker kita kena gi KLIA

i said… alaaa takper aaa, kita pusing pusing.. boleh borak borak ngan u. jalan2 pegang2 tangan sambil drive… cam dulu dulu….

she smile. a sweet smile…

hehehe… tipu sunat!

15 Responses to “dong dong cheng series”

  1. Entry 1: siannnnnn banglong..cuti2 pun keja!
    Entry 2: saya sokong 200%
    Entry 3: wish u luck..dapat kena belanja nih..!
    Entry 3.1 : ha..bawak saya makan kat sini nati bila dapat tender tu!
    Entry 3.2 : yup..semoga kita dapat balas jasa ibubapa dgn cara mcm manapun
    Entry 4 : kakkkkkk…banglong tipuuuuu…hehehe! abanglong ingat sape ni!

  2. sedih baca entry 3.. memang respect habis.. rasanya dalam sejuta.. 2 3 kerat je kot yg mampu buat macam tu sebab… malu and menyusahkan.. abis2 pun.. ramai yang bawak balik food tu bagi ayah yang sakit tu.. bagi jugak kan… tapi the son tu memang anak yang soleh la.. sejuk hati mak dia pregnant kan dia…

    eheeemmmm.. ingat sape ni haaa??? sure pernah gi LCCT ni.. hantarr.. ehemmmm…sape yek??😉

  3. Entry 1: Kata orang in order untuk makan besar, kenalah invest lebih sket… ahaks… selamat ari raya abanglong!
    Entry 2: Betulla sangat abanglong… i do enjoy the traffic gi keje masa PH yang lepas, and since 2 days before CNY.. parking pun takyah rebut sey….
    Entry 3: wow…. congrats! kalau pi repair kamera jangan lupa singgah ek….;-)
    Entry 3.1: oopss… shai x makan vodoo n tempoyak la…
    Entry 3.2: erm…. respect that guy too….🙂
    Entry 4: kid fruit ek? kekekeke….. pandai abanglong tipu shunat.

  4. Salam Abg Long

    Restoran Faridah tu ada satu lagi cawangan
    Kat Seksyen 13 Shah ALam
    pun always full house

    yg kat Puchong tu selalu gak pergi.
    Bukan apa sebab dekat gan umah ….

  5. dbi kalu makang voodoo ..mak mertua lalu pun, orgasm gak..wakakakaka

  6. yeap! jalanraya sangat lenggang masa CNY aritu. besh gile. rasa cam jalan sendiri je kan. hikhik.

    menitis air mata erni baca entry abglong tentang kasih sayang tu. erni pun terpikir, sanggup ke erni wat camtu? insyaAllah..

    kid fruit? perkataan yang cumel. ai laiiikkkkkkk.. :p

    psstt : cd beta mana? kena tunggu CNY tahun depan eh?

  7. hi bang long..salam ziarah

  8. nat suka entry 4 tu… tipu sunat yer… elleh, abanglong ingat wife abanglong tu percaya sangat lah tu.. ekekekek… dia sajer je nak kaber… sambil leh manja2.. ekekke

    kan? kan? kan?

  9. lama tak ziarah sini . jangan selalu tipu sunat k🙂

  10. waliz :ada kerja ada wang hehehe.lagipun,most of my competitors adalah si mata sepet, so time they all raya, banyak ler order masuk utk we all. nak makan ayam kampung, beresss. hehehe.

    neeza: tu ler, mmg respect abiss kat mamat tu. hahahaha LCCT tu, entahlah. fikiran dok melayang kat sapa tah🙂

  11. hi abglong,
    sorry lama hilang… just get back from CNY holiday… its really2 holiday kali ni. makan tido jer for 10 days… ni tgh berperang dengan case plak… coming up for trial next week…. haiyaaa… chiawww…

  12. shai : kena bayar staff… triple pay hehehehe

    pB : ooo dekat umah ekk. lain kli boleh ler suwoh pb banjer ekkk hehehehehe

    dbi : hehehehe… tu lom masuk makan kopok losong agi tu. dok pong pekena nasi dagang ikang ayer tu

  13. erni : opssss ampunkan beta tuanku..hihihi. tunggu dipavali boley ?

    ita.itu : mekasih…ziarah and nak lepak2 pun takper

    nat: jeng jeng jeng…..🙂

  14. mistress : nama pun sunat…. haheho

    farzilah : cuti panjangg ekkk bestnyerrrrr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: