pergi dan balik

satu fenomena yang dirasakan sering berlaku antara kita. at least to abanglong lah. sekiranya pergi kesesuatu tempat, especially tempat yang baru atau jauh! read on.

i pergi ke satu tempat yang baru untuk berjumpa dengan future client. alhamdulillah, with the help of my navigator i reach the place without sesat’ed’. before i keluar, the distance shown by the navigator is 76.5 km and i’ll be reaching the place about 1 hour (considering the traffic and the speed limit along the way)

so after the meeting, i click go to office kat the navigator tu and it shown 76.5 km. and estimated arrival is about 1 hour. fair la kan. pegi dan balik mesti sama.

but

time pegi, terasa amat lama dan jauh. tapi bila on the way balik, kejaaap jer dah sampai rasanya.

have you ever been in that situation ?

pergi.. mak aih lamanya. bila time balik aik… kejap jer dah sampai!! (sapa yang tidur time perjalanan balik tu tak kira la wei)

pernah tak rasa cemgitu ??

7 Responses to “pergi dan balik”

  1. sangat SELALU rasa mcm itu.

    dulu2 nenek cakap sebab masa pegi, pokok-pokok disekeliling kita sepanjang perjalanan tanya nak pegi mana. tu yang rasa lama, kononnye nak menjawab soalan pokok2 itu. But on the way back, pokok2 dah tau kita nak kemana, so, pokok tak bertanya.

    nway, itu cite dongeng zaman kanak2 aje. hehehhe

  2. hahaha that’s cute athirah. ok adi, shai pun rasa yang sama. My opinion ek, masa pergi tu kita tercarik-carik and tertunggu-tunggu, plus keadaan trafik. Masa balik, kita dah tau tempat dituju dan jalan balik so tak terasa.🙂

  3. syana pun biasa rasa mcm tu. nak sampai destinasi punya la boring. nak balik cepat je sampai. betul kata abanglong, yang tido dalam perjalanan balik tak kira la hehehe

    btw abanglong, you’ve been tagged t share your favourite links :o) please check out my blog for the rules :o)

    take care :o)

  4. dulu, mak pernah cakap. masa pergi, semua hidupan hidup kasik salam sebab tu perjalanan jadik agak lama. tapi tatau la btul ke tak.🙂

  5. selalu nya mmg mcm tu lah abglong. pergi skit punya jauh, balik dekat jer rasa… masa pergi tgh semangat membara kan, tu yg rasa jauh… bila balik, dah tak rasa apa pun…

  6. athirah – ermmm menarik gak tu.mungkin lah kan.
    shai,erni,farzliah – petua orang tua tua🙂
    syana – kena tagg ekk… ermm nanti abglong tengok. banyak utang tagg tagg neh hehe

  7. cHiQuE CoMeL Says:

    hmmm dedolu ayah ngan emak chik ada bagitau… masa kita pegi tuh sepanjang perjalanan malaikat bagi salam dan doa untuk kita(???). tuh yang rasa macam lama jer… but comment dari shai tuh lagik logik kan???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: