undi blues

poster

meriah nengok poster dimana mana.jalan masuk umah abanglong pun makin terang sbb dipenuhi bulan2 hehehe. warna biru, warna merah…macam macam ada. roket pun banyak, mata pun ada. okeh laa. ada kawan yang dapat rezeki runtuh.. amik upah tampal poster (ada gak amik upah koyak poster !!)

uniform

abanglong nak tempah uniform utk company, tapi brader tu cakap…sorry bang. tak leh. full house untill lepas pilihanraya. fuyyooo baik punya bisnes neh.alhamdulillah lerrr kan!

undi

abanglong rasanya tak pernah balik utk undi. hari tu ada kawan call, adi..klu kau nak balik undi, kau call this nombor.. 03 xxxxxxx bagi tau nama,ic,kawasan undi and nombor keta. nanti depa bagi rm200 utk duit minyak. wahhhh… ader ker?? sapa nak nombor tu email me. tapi utk pengundi2 kawasan pantai timur jer hehehehe

forms

abanglong dok pening nak isi borang2 and forms2 claim utk hantar to effa nyer office nih. banyak betul nak kena tulis and nak kena karang. nak isi borang kawin takderlah susah camni hahahaha. letih nak ingat things yang dah dibuat…yerla job done in 2007, baru ari ni form ni nak kena isi.banyak lak tu.

kalau tak isi kang, they tak bayar!!! chehhhhhhh

ella

semalam marah dia sebab dia tumpahkan air kat carpet…. dia siap bangun, cekak pinggang and cakap awak jangan naikkan darah saya tau!!!!

mak aiii hehehehehehehe

8 Responses to “undi blues”

  1. ella: eh dia tumpahkan air, kita pulak yang dimarahnya… dah terbalik ni abglong…

    undi: mmg ada… mmg beri duit minyak. kalau nak ler, kalau tak nak, tak yah ambil!

    abglong tak balik mengundi ker?… last term pun tak undi ker?… ishk, ishk… tak jalankan t/jawap le kamu… nanti kalau gomen wat silap, minyak naik tak henti2… jgn byk ckp ye abglong, terima jer semua… coz u pun tak pi mgundi… betul tak?… hehehe! once in five year… senang tuuu…

  2. RM200 ye untuk balik ngundi ye? kesian pakcik makcik toreh getah nak cari RM200 bukan senang. Untuk balik ngundi dan undi ‘pihak dia’ boleh bagi RM200… aci ke tak aci tu?? btw, duit tu pun datang dari orang orang yang bayar tax kan… hhhmmmm.. sendiri mau ingat la labu….

  3. abg long… dia nk byr tak kalau tun nk balik ngundi??
    huhu.. tenqiu sbb wish bday tun. adei.. nak kuew teow kerang..
    adeiiiiii…. ngidam dh nih

  4. sapa marah sapa sebenarnya adi?

  5. farzilah – ella mmg havoc.mulut tak tau diam hehe.

    neeza – ambik jerrr la. nanti sampai kampung depa bagi lagi tu!!

  6. tun – baru cukup 18 buat kali ke8 boleh undi POS

    shai – hehehe… itu lah ella pajilla.🙂

  7. mlm td ujan lebat & ribut petir di sana sini. so pg td banyak le bendera ngan poster dah terbelit kat tiang letrik. x cantik bebeno ghupe nye. rasanye bab duit minyak ke duit tambang bas mmg dibagi pada anak tempatan yg balik daerah utk ngundi. violet baru tbaca sms calon yg bertanding bg no. akaun mintak sumbangan utk kempen!! pastu siap end sms ngan TAKBIR!!!

  8. abanglong Says:

    violet – me oso got lots of sms. macam macam, ada jokes, ada citer,ada report ada nak bagi dan ada yang nak minta….
    hehehehe its election time !
    abanglong -> mengenali dan dikenali oleh kedua2 calong.. hehehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: