design design design

photo0245.jpg

projek baru dimusim pilihanraya. kena design assembly machine utk pasang benda ni. nanti sapa beli keta ni tengoklah benda ni kat dashboard. hasil kerja tangan abanglong la tu hehehehe.nama keta kena rahsiakan disebabkan akta hakcipta. tapi abanglong bagi clue, keta tu 4 pintu,4 tayar + 1 spare, ada satu stereng bulat dan tidak boleh dibawa berenang.

yang kes design jarum ari tu, dah siap design. masa present kat directors dia, abanglong qoute 8K utk design charge. Boss dia terkejut walaupun amat berminat dengan my concept design tu.they said they need to study more and wants me to bagi all the relevant data and bagi softcopy design tu.

i said.. mintak maap. i can print hard copy tapi photocopy protected. i print kaler kuning, so if they photostat mmg tak nampak.kalau u nak all these things at least sign the contract and pay me first.60% the minimum, baru i will release apa yang u all mintak. tak nak takper tapi jangan ler mintak softcopy pastu bagi orang lain buat yer tak!

they all kata they will have a meeting and let me know. sampai sekarang sonyap! ok lerr rasanya i qoute 8k utk design. pocah kapla den nak pikir. seminggu lebih jadi zombie.

ermmm i qoute in USD btw🙂

8 Responses to “design design design”

  1. patutlah lama diorang nak pikir.. banyak tu diorang nak keluar.. dekat RM30K. Tapi okaylah for the design. esok2 dia jual kete tu.. boleh la coer balik kan… susah jugak ya kerja cam abanglong ni, kena selalu berhati hati. silap haribulan orang curi design tu kan..

  2. neeza – yg diorang dok pikir tu its for the jarum project which looks like i wont get. yang keter ni baru jer dapat tadi, lom buat aper2.

  3. tun taktau nk komen pasal design sbb tun sgt la taktahu menahu
    bab harga ataupun sewaktu dgnnya
    so tun nk tanya

    abg long dh makan??

  4. padan le depa terkejut… ingat tadi RM8k, rupanya USD 8k. tp ok ler kan, dalam 30k jer… nak jual keta, takat 30k tu apa le sangat kan…
    oh baru i tau kalau print in yellow tak leh photocopy ek… jap lagi nak pergi test ler. jadi ke tidak… next time i wat agreement pun nak print in yellow colour… highly confidential le konon-kononya… ngehngehngeh

  5. jarum yg lepas guna, terus masuk balik dlm sarung dia tuh. Not bad la USD8 tuh, benda blum pernah dicipta dek org lagi kan.

    dun worry, kalau ada rezeki tak kemana but hakcipta totap dipelihara…

  6. ooo jarum.. syringe ye.. hehehe.. ingatkan jarum kat speedometer tu. hehehee..

  7. tun – hahahaha…. meh, abglong banja roti bom!

    farzilah – harga tu untuk design needle lah, bukannya keter.still very murah what. previous uk guy kot 12K usd for the design that failed hehehe. oooo photostat idea photocopy abglong ekkk!!! saman kang!!!

  8. MM – jarum tu called safety syringe. so ianya tidak berguna utk doktor doktor bawah jambatan di malaysia. hehehehe

    neeza – kehkehkeh… takpo… ambo maapkan! hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: