sup gearbox

last nite, the dotter ada tuisyen. lepas hantar her to the class, me went to my bro house. nak hantar the compressor.ari tu masuk worksyop; some problem with the computer. sib baik dlm warranty klu tak mau kena sakit jantung. dia nak balik gganu today so boleh bawak balik keta neh.

nampak kedai, siap ada sign board, sup gearbox.

nampak meriah.

orang pun ramai.

singgah

duduk and panggil awek pelayan.

dik… sup gearbox satu.

cik adik tu senyum – gearbox auto ker manual bang ?

cheh…

13 Responses to “sup gearbox”

  1. wakakakakakakakakakaka….. u mintak manual ke auto adi??

  2. mana sodap,auto ke manual?
    🙂

  3. waaaa.. canggih sekarang ni.. dah ada auto and manual pulak. agaknya yang manual tu, kena ambik tulang, belah sendiri masak sendiri.. yang auto tu pulak, dah siap masak, letak straw sekali?? hahahaa!!!

  4. salam abglong..terimakasih singgah gubuk sy tu..

    tak pernah sekali pun makan sup gearbox
    tatau la pula ade otometik ade manual..he he he :p

    jakunnya saya…:p

  5. abglong itu.. tp saya bukan mechanical.. ?? =)

  6. abanglong Says:

    shai,mamaranggie,neeza, kujie – apparently gearbox auto tu maksud dia, dia dah potongkan daging2 dari tulang tu, dia bagi tulang and daging and straw.. boleh terus makan. yg gearbox manual tu, daging2 kat tulang tu still intact. dia bagi sudu,garpu and pisau skali.. ala ala makan steak gituuu hahahaha

    satu marketing strategy yg creative hehehe

  7. really????..tak pernah makan sup gear box..huhuhu

  8. Farzilah Says:

    abglong, rindunya nak baca yr blog. lama sgt tak singah kan… my notebook wat hal, tak leh buka yr website… internet failuer… bila buka jer trus kena shut down the internet… la ni baru ok.

    kat umah i pun ada sup gearbox… sedap abglong… masak cara org utara lagi! kena plak time lepas ujan kul 2-3 pagi… huhhhhhh…. tak leh nak gambar… hehehe🙂

  9. abanglong Says:

    dbi – yer ker? klu mai kl calling ambo. kat gombak ada satu kedai power punya. okeh..🙂 mau auto ker manual ? bwahahahahaha

    farzilah – mekasihhh. hehehe. uishhh 2 -3 pagi makan gearbox? bahaya tuuuu🙂

  10. hahaha!

    hebat tol ah!

    seap ade auto or manual!

    x pna mkn sup gearbox!

    :))

  11. abanglong Says:

    hummy – tak pernah makan ? ermmmm rugi satu nikmat hidup!!

  12. Farzilah Says:

    kul 2-3 pagi tu masa time election… ari2 kena makanan free n mamak, naik kembang tekak ni. so apa lagi, pi le cari kelainan kan… sedap abglong!

  13. Terliur aku kalau tengok gambar sup ni!
    Tak caya cuba tengok kat sini:
    http://www.xpvsvista.wordpress.com/sup-tulang-gearbox/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: