unlucky friday

episode 1 : 9 50 am

abanglong berada di bulatan cheras, dekat makro lama and now dah tukar jadi tesco. it was morning rush and it is jamn. i got an appointment with a new client there. ada sorang polis, naik motosikal, tetiba suruh i ketepi. well, i already knew that the reason the police asked me to ketepi is due to my expired road tax hehehe. MANA C4 ABGLONG ORDER NEHH..

Ni problem beli kereta di bulan yg sama nih. blame it to the company fiscal year! My car, bought in march.. so the roadtax expires in March. The toyota MPV, also bought in March and also the road tax expired in March. The City, bought last two years, also in March.. today road tax dia expires.. sheezzzz

Insurance and road tax my car dah 1k plus, the toyota mau dekat 3k and the city tu pun almost 1k.C4 MANA???????

Then the police suruh i keluar keta… tersengih sengih i kat tepi jalan tengah2 jem tu.Ada awek cun bawak satria lalu.. nak senyum tapi tengok brader polis tu terus tak jadi hehehehe.

Encik, cukai jalan mati, kereta ni kena tunda pegi balai nih (Macam ler motor kapcai dia tu boleh tunda keta aku!!!)

Alaaa encik, saya tau tapi saya betul2 takder duit nih.Kompeni saya belum bayar gaji saya and saya tak der duit nak renew.Mintak maap la encik. saya buat sales, kena keluar. tak keluar takder bisnes. ( I wasnt lying there!!)

Dua tiga ayat merayu dia cool down. but he said kalau camtu saya saman lah…

Masa tu i dah tau what he is looking for. Read this entri alaaahai… i bukak my wallet and showed him.. encik, saya ada rm27 jer ni.. (mmg dlm my wallet at that time ada only that amount of money)

Ding dong ding dong…. terbang rm25. siap tanya, ikhlas tak nih???

sorry.. i have to pay, else… they gonna compound the car. MANA C4???????

episode 2 : 11 am

At effa’s office. They called and said they ada payment for me. I rushed there. And here what i got

photo0286.jpg

only rm6135.00  arghhhhhhhhhh

episode 4 : nilai. after smayang jumaat

i met a client there. masa nak balik… 

see this..

photo0290.jpg

and this

photo0287.jpg

it was a one way street and this fuckin idiot driver park the car there.

photo0288.jpg

amik kao…. dekat 1/2 jam dozens of car sangkut because of this mangkuk hayun! nak reverse tak leh nak gi depan takleh.

episode last

gambar lampu jalan okeh !!!!! miahahahahahahaha

8 Responses to “unlucky friday”

  1. pandai polis tu ye.. tapi pandai lagi abanglong.. dari kena bayar $$$, apa salahnya bayar 25 kan.. hheehee.. bijok bijokkk..

    errrr.. kete tu cam neeza punya aje… pandai ye snap gambar kete neeza. hahhaaa!!! ye sangat la tu… padan muka tuan punya kete tu.. eloknya.. bawak aje back hoe, angkat kete tu balik tengah jalan.. tak sekolah sangat.. hehehe…

  2. abanglong Says:

    neeza – hehehe, lain kali parking elok2 sib baik abglong tk bawak stimrol ari tu

  3. Farzilah Says:

    hehehe… pandai abglong… niat jer ler sedekah… nak wat cam na…

    anak sapa ler tu parking lagu tu… pakai HONDA plak…. haiyaaaaa…

  4. abanglong Says:

    farzilah – bawak honda tapi otak cikai!!

  5. Farzilah Says:

    BHL tu stand for BAHLOL kot! that y ler parking lagu tu… hehehe

  6. tak hon ke?? ke sampai padam hon kete adi tekan?

  7. abanglong Says:

    farzlilah – takper… satu dunia dah boleh baca blog ni miahahahha ( ada ker orang baca blog ni???)

    shai – hon a few time. dan juga kereta kereta di belakang. sampai satu tahap nak swing jer cermin dia ngan golf club!

  8. Orval Cullom Says:

    What were once vices are the fashion of the day.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: