the new saga; let the picture do the talking

an e mail from a friend; a new proton saga collides with a motorbike; honda ex5

a12.jpg\

side view

a13.jpg\

front view

a14.jpg\

the predator

a15.jpg\

front; close up

a16.jpg

side close up.

erkkkkkk!!!!

20 Responses to “the new saga; let the picture do the talking”

  1. erk…. biar betul?! komok, kemek cam kotak kertas jek.

  2. ex5 langgar jadi mcm tu? kalo lori yang langgar jwpnya hancur le ye?

    eeii sgt ngeri..

    ps: rs mcm nak beli kete kebal askar je.. hehe

  3. Salam …

    harap harap tuan keter tu tak alami sebarang kecederaan …

  4. Farzilah Says:

    erkkkkk… takutttt!

    see… the power of dream motorbike lagi kukuh. cam na ni abglong…

    kalau kena ngan lori? jawapan: cam tin sardin le kot!

  5. eeiii.. teruknya! camne la pemandu dan orang orangan dalam tu ek?

  6. terukk nye…ngan moto pun bleh ancur gitu..what a bad quality!!!

  7. abanglong Says:

    umi – tu lah. dah ler keta tu capable to be driven at high speed!

  8. abanglong Says:

    darling – beli stimrol la hahaha

    pB – donno. tak tau lah pulak. tapi rasa tak cedera kot

    farzilah – berhati hati dijalanraya!

  9. abanglong Says:

    cepotet – nggak tau sih

    cemut – what to do….

  10. betul ke dengan motor je? mungkin ada langgar lain dak? divider ke….? talk about accident kan… aritu ada Honda City pi langgar i, my car si Juara tu calar jer… dia nye pipi depan tu kemek sey… camana nak story tu?

  11. stemrol takleh nak tembak orang. kalau kete kebal boleh tebal orang pada jarak jauh hahahaha
    (sungguh jahat ideku ini)

  12. abanglong Says:

    shai – entahlah. itu jer gambor yg mu pren kirim. hehehe, city lawan juara… mmg la juara tu menang! hehehe

    darling – uishhh idea yang boleh diguna pakai tu. tapi keta kebal susah nak bayar toll nanti tau. takdo cermin!

  13. hehehe.. baru2 ni neeza tengok y0utube tentang program apa entah.. dok condemn kereta2 termasuklah m@laysian made ni.. haaa.. kel1sa was 1 of them. Dia kata, body kereta m@laysia ni tak tahan.. siap dia ketuk2 dengan hammer tu.. sabar aje lah.. kenapalah negara kita tak boleh buat kereta yang durable ye?

  14. abanglong Says:

    neeza – biasa lah… honda, toyota, ford or even ferrarri takes decades to succed!! cuma, mereka tidak ada supplier supplier kroni datuk… itu yg membezakannya.

  15. Farzilah Says:

    wowww…. mcm lepas geram jer tu abglong… “supplier kroni datuk” nak wat lagu mana, that y our local car tak boleh kemana sgt…

    my co pun ada ler gitu gak dulu… coz share partner GLC company kan… opsss… tak leh nak mention. now donno ler… rasanya dah kureng kroni datuk ni, now byk kroni japs n ….. u know wat i mean kan…

  16. nih proton saga hok baru tuh ek???
    hah harituh lecturer chik ada bgtau proton saga baru nih dikeluarkan 40K bijik per month. cuba kira dlm seminit tuh brp bijik bley dikeluarkan… huh giler bnyk kan???

  17. Uiksss, teruknya. Camna nih, keta saga abah tak lama lagi dapat. Kena hati2 bawak keta la camni.

  18. abanglong Says:

    farzilah – yeahhh… i know. i know. i know…. hehehehe. btw bila boleh register nehhhh. city dah masuk neh

    chique – rasa nya, yr lecturer tu salah info kot. cuba chek balik… 4k kottt.

  19. abanglong Says:

    abah – berhati hati di jalanraya🙂

  20. Gila la post ni.. siapa nak percaya…. Kancil pun tak sekemek ni.. ku rasa proton elak motor ni lalu dia langar mungkin lamp post kot… sial betul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: