tiup belon

i attend the ella pajilla punya sports day today. dia masuk acara bawak bola pingpong dalam sudu. tapi dia dah seminggu kecoh… cam kena bawak olympic punya torch plak. hari hari praktis. semangat kesukanan beb!

ada acara jemputan for parents. the abang and kakaks push me and maklong suruh masuk. ok laa.. masuk.kena tiup belon sampai pecah and then kena bawak manik to wife yg ada kat tengah. wife will cucuk the manik to tali. first couple siap, wins. simple rite!!!

NAAAAAHHHH

aku punya belon tak meletup letup…. miahahahaha. udah lah  sampai kembang kembang pipi nak tiup. phuuuh phuuuuh phuuuuhhhh tapi kembang sikit jer.. member member sebelah sumer dah besor2 and ada yg dah meletup. hahahahaha….. aku dah nak abis napas dah rasanya tapi belon tu tak mo besor. last last aku pijak kasi letop..

me tiba last and offically kalah lah.sumer dapat gak hamper kecik sebagai tanda sporting couples.

dalam kereta puas papa dok explain kat anak2 yg belon tu is made batch by batch during mass production. mungkin papa punya batch mixture dia ada problem. bonding between the molecules tu too high menyebabkan tendency utk strecth susah.  mungkin juga chemical reaction on the surface of the balloon tu menjadi macam gam, so susah belon tu nak kembang…. atau mungkin juga bonding between molecules tu dah renggang menyebabkan air particles yg ditiup boleh lolos dan belon tu tak kembang. as u know, molecules udara ni sangat kecik dan boleh lepas thru molecule belon tu….

they dont believe a word!!! hehehehehehe. teruk papa kena kutuk ari ni.🙂

5 Responses to “tiup belon”

  1. wah!

    besalen kulet da pej abglong!

    hahahaha!

    kesian kne kutok!

    tula..

    teop belon angen masok lam perot..

    mmg la belon x beso2!

    hahahaha!

  2. banglong kalah??? hehehe..

  3. dah lama x melakukan acara sukan macam tuh … bawak bola ping pong

    hehehhee

    bess !!

  4. abanglong Says:

    hummy – alaaa, kulit preee miahahahahahaha.
    ehh belon tu kaan, dia punya composite material bonding between molecules tu terlebih due tu excessize exposure tu heat….. hihihihi

    waliz – bukan kalah, just tak menang !! hahahaha

  5. abanglong Says:

    lily – tu ler, tu lom lagi cari duit dalam tepong tuh!!! hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: