salam hari guru

entry ini ditujukan khas utk sumer cikgu cikgi yg telah mendidik abanglong….

arwah cikgu fatimah – guru yg pertama memperkenalkan huruf a b c to me. guru yg memujuk me masa i was terkenc.. dlm kelas sbb takut/malu nak cakap cikgu masa first few days in school

arwah cikgu yusuf – guru yg mengenalkan 1 2 3… dan yg bersabar dgn huruf  1 abglong yg sentiasa condong sebab kena tiup kipas…

cikgu noraini – guru bahasa inggeris yg cunnnnnnnn (wakakaka, time tu gua baru darjah 3 tuuu hehehe…. gatai nooooo)

my mum – who was the english teacher yg denda abanglong. first kekonpiusan samada nak panggey mama atau teacher dalam kelas  (hampir tersasul jadi macherrr -> mama + teacher) the one yg denda abanglong bila salah sebut perkataan berganda. she asked the whole class.. one by one. tall.. so  jawab tall taller tallest. big bigger biggest. time abanglong dia tanya good? … i jawab good gooder goodest hahahaha.

cikgu ibrahim – yg selalu buat kuiz and sapa betul dapat hadiah 20 sen or 30 sen… ( time tu, besarrr nilainya tau)

cikgu bob – my physic teacher who were super cool

miss wong – who really teached me english and meyakinkan abglong to speak english even dlm broken english or even manglish

cikgu tim – geog teacher, single mum who rocks!

lecturers, and semua yg terlibat dalam mendidik anak bangsa. salam hari guru dan terimakasih atas segala ilmu yg telah dicurahkan. honestly; abanglong tidak akan mampu menjadi seorang guru. hahaha, nanti tiap2 hari ada jer student kena baling ikut tingkap!.

 

thanks again….

-my mum is still called cikgu even dah laaaaaama pencen🙂

11 Responses to “salam hari guru”

  1. to me ka….tq tq..haha….baca entri ni baru teringat hari ni hari guru….sbb kat sini tak de such hari guru etc…hehe…

  2. crayon kakak Says:

    ramai juga ye cekgu yg abg long masih ingat nama mereka…🙂 kite susah sket nak ingat nama… tapi, muka ingat lagi lah…

  3. salam hari guru,tu la dah besar panjang sekarang…menjadi insan kita nih…ahaks

  4. selamat hari guru !🙂

  5. my mum dulu nurse. mujur bukan cikgu. kalau tak, mesti kena camtu gak. huhuhuhu.. :p

  6. i still remember my class teacher when i was standard 1..mrs de silva sebab dia pakai sari nampak perut…hahahha…happy teachers day!

  7. abanglong Says:

    crayon – banyak yg dah lupa. yerla darjah 1 sampai darjah 6. pastu form 1 till form 5… ramai🙂

    arsaili – itulah. guru ni, banyak pahalanya. thats y, kalau dilihat; ramai anak-anak cikgu cikgu ni berjaya dalam hidup. berkat!

  8. abanglong Says:

    lily – salam hari cekgu

    erni – sebenarnya, our parents adalah guru paling significant dalam idup kiter……

  9. abanglong Says:

    waliz – happy teachers day cikgu ! to all, this cik waliz is a beautiful teacher, just graduated in penuh bersemangat waja utk menjadi pendidik anak bangsa🙂 read her more at http://www.walizdiary.blogspot.com

  10. Farzilah Says:

    hehehe… bukan senang nak jd cikgu ni. pernah dulu time semester brake i jadi guru sandaran for english. ngaja kat sekolah sendiri tuuu… huhhhh… dugaaan…

    at that time baru sedar mcm mana ler cikgu i dulu ek… kena plak dgn aku yang kaki menjawap n tak makan saman dalam class…

    kerana cikgu, akhirnya saya jadi orang juga akhirnya…🙂

  11. abanglong Says:

    farzilah – abanglong dulu murid yg baik hahahahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: