aku seorang pelayan

kisah dah amat lama berlaku. masa abanglong was still a student in one of the local U dulu. circa 1994 kot. lum grad lagi.

dok citer citer kisah lama kat the kids. they all punya gelak, sib baik tak choke. decide to share wif you all.. hehe.

masa student, i dok luar; sewa dengan kawan kawan. reasons tak dok hostel/kamsis/dorm/asrama is obvious; foods and freedom. we normally take turn to cook and sometime we all makan kat luar. so one of the day tu we all makan kat bandar baru bangi. simple and murah.

then i need to cuci tangan, sinki was located quite far from our table. and on the way back, ada satu meja yang about 4 girls dah habis makan. tetiba one of the gal wave to me and then cakap abang.. kira. aku tengok kiri tengok kanan and she smiled to me; sweet smile and cakap lagi.. abang, tolong kira.

aku pegi meja they all, dengan selambanya tanya.. err makan apa… hehehe

rasanya they makan nasi goreng, mihun goreng, nasi ayam and lagi satu tak ingat. the drinks was mostly air buah and air suam.

so aku kumat kamitkan mulut kononnya dok mengira dan dengan selamba jawab seratus dua puluh lima ringgit enam puluh sen. kira seratus dua puluh dah lah. diskaun sikit.

miahahahahahahahaha

pucat mukaaaa!!!! dan mula lah mereka bising dan suruh kira balik laa;dan  mintak menu laa dan macam macam lagi. sumer muka dah merah, marah dan terkejut…. bising kenapa mahal sangat and they demand item per item punya harga

kecoh kejap hehehehe

then baru la aku cakap; entah lah.. saya bukan kerja sini, awak panggil saya kira saya kira aaa…

wakakakakakakakakakaka.

33 Responses to “aku seorang pelayan”

  1. huhuhu.. gile jahat!

  2. ahahahahahahaha!

    gamble!

    muke ade rupe pekeje restoren ke?

    :))

  3. neeza cukup berhati2 bab ni bila pergi makan or kedai2. Neeza pernah gak terkena, orang tanya harga barang kat kedai apa entah.. tak ingat dah.. then neeza terus aje cakap, saya tak kerja kat sini..

    terpikir jugak, ‘neeza ni ada rupa pelayan kedai kot’ hahaha!!!

    agaknya abanglong pun gitu.. hehehee…

  4. abglong, sakit perut su gelak!!!!
    kahkahkah….lain kali kalo org tanya kat su, su pun nak buat camtu lah!!!!

  5. hahahhaaa… kelakar kelakar kelakar… geli hati aku.. ko saja jer nak main kan orang kan Long… hahahaha kalau aku tak sampai ati nak wat cam tu…hahahahha lagi!!!

  6. so ..kat situ ker jumpa kak long nyer… :-0

  7. Farzilah Says:

    hehehe! jahat giler bro kita ni…

    Bandar baru bangi?… abglong student UKM ek?… dont tell me that you my senior… oh tidakkkkkkkk…

  8. kalakau lah bglong…

    hehehe…

    nape they all suspek abglong kojo situ?:)

  9. uiikkk… lama blog ni tak update.. cuti ke abanglong?? bawak comel2 tu balik tranung ke??

  10. syok nyer dia mengenakan org…hahaha…geli hati baca entri ni…

  11. abanglong Says:

    erni – hehehehe; aksi spontan beb

    hummy – ahaks, pakai jeans, t shirt and cap.. cam waiter la agaknya

    neeza – muka playan yg encem hehehehehe

  12. abanglong Says:

    chen –🙂

    su – hehehe, boleh tengok muka orang panik tahap dewa hahaha. bayangkan makan nasi ayam, mee goreng and such kena seratus lebih hehehehehe

  13. abanglong Says:

    bear – tak sengaja hehe. aksi spontan🙂

    farzilah – tak semestinya UKM🙂

  14. abanglong Says:

    neeza – balik kg kejap ari tu, ada emergency kecemasan🙂

    nash – thats the other side of me… hehehe

  15. Somehow i missed the point. Probably lost in translation🙂 Anyway … nice blog to visit.

    cheers, Tempera!!

  16. hahaha..tak tahan…terpaksa tumpang gelak jugak…hahhaaahhaha

  17. mak lang tu antara the girls ker ??

  18. yanglerni – hehehehe

  19. pB – tak. maklong bukan termasuk golongan mereka mereka yang panik itu hahahahaha….. serius. muka pucat ! hahahaha

  20. hakhakhak, kikiki. Adus tk abis gelak lg ni. Penah gak org igt promoter shopping compleks klu pki baju putih& sluar itam dulu2.. Tobat tanak pki dh..

  21. kahkahkah..
    sempoi gile abglong kena kan dorg tuh..
    nak pecah usus perut ni gelak la..
    alahai,lawak tul la..

    p/s:- lain kali buat lagi tau abglong

  22. hehehehe..!!
    sungguh jahat le waiter palsu itu.. ekekeke..

    mau tak terkujat.. sampai seratus lebih tu..!

  23. julia – hehe… its fun. mmg seronot.🙂

  24. mikyail – idea spontan…hehehehe

  25. putu – sib baik waiter tu tak kena siram ngan air sirap hahahahahaha

  26. […] aku seorang pelayan Possibly related posts: (automatically generated)alfatihah- tapi maaf aku tak balikWedding Reception – Ida&Shanie – Muar, JohorHello world! […]

  27. serinditrimba Says:

    serius…

    u make me smile…

  28. Jahatnya..ahahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: