arabs again

adeh… penin melayan unta unta neh. hari ni dari kol 10 sampai kol 1 discussion. tukar design lagi. kena tambah tu tambah ni lagi… adeh.

hari ni, sorang lagi engineer diperkenalkan oleh mereka to me. and  this mechanical engineer looks like ada exp in these kind of machines. tapi idea yg dia bagi tak berapa boleh pakai gaks. so masa dia dok brief, i dengar and angguk2.. pastu masa dia bagi i komen; maka pakcik pon komeng komeng lah.

this cannot be done becozz…. this is not suitable becoz…. if u want me to do like this, the machine will be like this becoz…. bla bla bla

then i bagi i punya solutions…

sib baik mereka mereka itu cakap; very good; i like your idea.. do proceed.

so now kena balik buat design again. pastu besok submit to them again.

hope this time dah tadek pembetulan lah.

one thing yg buat me terkezut; engineer baru ne leh cakap melayu sikit sikit.. hahaha sib baik tak kutuk kutuk dlm bahasa terengganu !

another relief is when i mentioned about the rising cost; they said- just proceed. we need the things urgently.

must have their billionaire boss approval dulu though.

.

.

.

.

ermmm there are banyak entries today rite. well, actually all the entries i wrote dlm i punya PDA masa kat rumah. sampai kat kilang ni i just upload sumer. streamyx kat umah dah meninggal dunia and abanglong dah lama tidak menjenguk meja di office. pegi pun sekejap sekejap jer.

having two major design project to do concurrent making me like a zombie. yang pak arab ni 2 job. lagi 1 need to design robot system utk satu kilang kat sg buloh….

2 Responses to “arabs again”

  1. Farzilah Says:

    wowwww… makin maju business you nampak… alhamdulilahhhh…

    opis naikkan transport allowance sempena kenaikan harga minyak… yeyeye!

    tp… beras, goreng pisang, barang dapur n ect naik saper nak tanggung?…. emmmmmm… nasib- nasib…

  2. abanglong Says:

    farzilah – alhamdulillah. rezeki ALLAH amat luas… tapi ia takkan datang bergolek!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: