nasi rm200 !!!

 

 

Attend a wedding invitation on Sunday. It was officemate maklong who kawin with one army girl. It was somewhere in selayang; one of the taman perumahan.

Kad undangan kawin biasalah tak berapa complete map dia. Ada adress so boleh la sampai dengan bantuan gps navigator.

Sampai agak awal sbb lepas tu ada nak pegi tempat lain. Nampak keta her officemates park kat tepi jalan.. she told me; ingat kita awal tapi si faridah ni lagi awal.we park behind her car.

Maklong bawak adiah, cadar tebal tebal tu; entah conforter ke comforter … janji bukan komuter dah. Besar tapi ringan laa; dekat 2 ratus gak rega dia.

Masuk kemah; bagi adiah tu kat mak pengantin. Amik nasik and boleh tahan la jugak lauk pauk dia. Then ada budak2 bagi table gift; kotak and ada sticker kecik- julia dan hashim. Kawan dia nama Hashim but she bisik kat I, rasanya nama wife dia tu fazliana . I ngan selamba cakap mungkin ada 2 nama kottt.

Makan dah nak abis.

Kompang bunyi

Pengantin pompuan keluar… cantik. Manis orangnya

Maklong bangun cuci tangan; nak amik gambar katanya.

Then dia came back to me with a very very weird face.

Yang….kita salah rumah lerrr !

Slowly make our exit hehehehehe.

Dalam keta bantai gelak. Patutla takde sorangpun kawan2 ofis dia masa makan tu. Rupa rupanya, ada dua kenduri. Lagi satu kat lorong depan. Hahahahaha…..

Moral of story – hadiah sepatutnya kita bagi selepas kita makan !

10 Responses to “nasi rm200 !!!”

  1. hahahahahaha!

    rejeki abes pngantin tu dpt adiah mahal!

    dala x knal!

    :))

    astu abglong g ke x uma membe tu?

    kasik adiah perot kekenyangan ke?

    :))

  2. huhuhuhu.. mujur dah makan. hiks.

    skrg memang fesyen kasik comforter ek. ke sebab Jusco buat sale? :p

  3. ish ish.. mahal betul makan rumah orang tu ye.. hehee.. seronok pengantin dapat lucky draw comforter..
    kesian hashim suaminya Fazliana.. tak dapat comforter.. hehee..

  4. abanglong Says:

    hummy – pegi la. hahaha; kena gelak ler wif her friends. dan penganten itu tidak ada rejeki comforter.

    erni – adiah di beri ikut mood dan ikut keadaan kepala agong🙂

  5. abanglong Says:

    neeza- rezeki rezeki hehehe.

  6. Farzilah Says:

    hehehe… i tak pernah lagi jadi mcm ni… tp member2 penah rasa ler benda mcm ni… kelakar sehhhh…

  7. abanglong Says:

    farzilah – nak wat camana… nasi dah menjadi bubur! miahahahaha

  8. salam… rezeki pengantin tu kan…

    * kenalah maklong beli hadiah lain utk kawan dia kan… ke kira burned camtu je hehehehe :p

  9. Oh goodness. LOL. Hahahhaha.

  10. […] nasi rm 200 […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: