alhamdulillah

kepada semua readers especially cyber friends yang telah banyak berdoa dan memohon kesejahteraan dan kejayaan abanglong terutamanya dalam bisnes abglong, abanglong ucapkan jutaan terimakasih.

today; abanglong menerima khabar gumbira dari office effa. they said; all the PO and INVOICES yg sangkut, yang hanging dan yang dibuat labu peram dah di signed dan di approved oleh pihak pihak yang berkenaan. dan kalau tidak ada aral melintang, dlm ogos or september nanti dapek lah payment payment tersebut. satu berita yang amat melegakan dan ini mungkin berkat doa doa anda semua. mekasih.

apparently; ugutan utk membuat laporan polis dan mengambil balik kesemua barangan tersebut membuat mereka bertindak dengan lebih cekap dan pantas sikit.

anyhow, alhamdulillah.

abanglong juga telah mendapat kepercayaan yang kuat dari pak arab itu. my last meeting last friday with him; he admit that he trusted me and memberi kepercayaan utk abanglong meneruskan projek yang diberi. its a go ahead notes and he really liked our designs and commitments. he also confirmed the other projek yang dibincangkan dahulu.

alhamdulillah.

satu kilang lagi telah menganugerahkan satu projek membuat pick and place robot system utk mereka. its a nice project yg mencabar. namun, rezeki jangan di tolak rite….. kena usaha lebih sikit; dan berdoa moga diberkati dan dirahmati dan akhirnya dilimpahkan rezeki dari Nya.

alhamdulillah.

i also recieve a call from my regular client. asking me to come over his office this afternoon as he got some new project for me. mmg abanglong dah served his company for many years. and this guy tak pernah lupakan abanglong if he got any projects.

alhamdulillah.

as for the unit trust. abanglong dah ilang dara hehehe. and two weeks after sign up, i manage to secure cash investment yg jumlahnya for me cukup membanggakan.balik kampung and bawak form and paksa rela mereka dan keluarga mereka mengisinya. yerla.. pindahkan from tabung haji, from asb, from bawah bantal to somewhere that generates more returns la kan.and my upline told me, takde lagi agent dia yang leh secure 100k in two week like i did.

alhamdulillah.

and as i was typing this entry, i recieved a call from the pak arab. to collect PO for the project and kena buat the things he ordered as soon as possible.

alhamdulillah.

terima kasih kepada semua. to my mum and dad yang terlalu banyak berdoa dan memohon restu Ilahi, abanglong ucapkan jutaan terima kasih. ingin abanglong memeluk dan mencium dahi ma and abah… sesungguhnya, jasa jasa ma dan abah terlalu banyak pada abanglong. abanglong memohon agar dikurniakan kesihatan dan usia yang panjang. moga sama sama boleh menikmati rezeki yang diberi ALLAH ini.

to all; i love you so much. i really mean it.

12 Responses to “alhamdulillah”

  1. Farzilah Says:

    sob, sob… terharu!

    alhamdulilahhhh… moga rezeki ini akan sentiasa berpanjangan dan di berkati oleh Nya…

    Sob, sob, sobbb…

  2. sedih la pulak baca entry abanglong this time…
    anyway, syukur alhamdulillah… berkat kesabaran dan doa abanglong, rezeki tetap milik abanglong..
    semoga lebih success di masa akan datang..

  3. alhamdulillah…gambattekudasai

  4. alhamdulillah..tak dok kenduri ker???

  5. Alhamdullilah rezeki pemberian Allah

  6. abanglong Says:

    farzilah – mekasih banyak.

    neeza – alhamdulillah🙂

  7. abanglong Says:

    nash – arigato🙂

    dbi – dalam perancangan. bila dapat duit la gamoknya. hehehe

  8. abanglong Says:

    sya – terimakasih

  9. wawiiii~

    rejeki melimpah ruah!

    ehem~

    *ngendeng2 kat abglong!

    jom ngeteh!

    :))

  10. tahniah abang long…

    maklang tumpang suka atas kejayaan abang long untuk nak dapat kerja2 baru tu..moga lebih berjaya, Amin…

  11. Alhamdulillah … Allah Maha Besar!

  12. abanglong Says:

    hummy – beyeh ! hehehe

    maklang – terima kasih… lamaaa tak nampak nooo

    MM – alhamdulillah🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: