hari ini

awal pagi lagi pegi office member; he sms’ed me saying that dia tgh susah. bisnes kureng. nak pakai duit sikit. abglong pun bukannya ada banyak duit; tapi ada sikit kongsi sikit, ada banyak kongsi banyak !

then ada ol fren banja breakfast. nescafe tarik, telur separa masak and roti bakar

pegi mantin. settlekan supplier stuff utk projek pak arab. bayar supplier. snap some pics and emailed it to the arab boss. he is in indonesia for a meeting now.

lunch time – tak makan. prepare some documentation for the clients.

pegi kilang pak arab. meet his engineer. ding dong ding dong.

bring his boys to some vendors. kira jadi drebar lak

emailed some cost estimation form to suppliers. projek keta ari tu.

then antor budak2 tu balik kilang they all. tengah isap dada rokok; azan asar. the arab engineer tepuk belakang; adi.. sholat. i told him; wait. i want to finish this.. he smiled and cakap… adi… syaitoon wins sambil geleng kepala… adehhh tekena den.

maka smayang jemaah lah ngan mereka

balik umah

baca paper and mandi and maghrib- sempat landing abt 10 min

8 30 kuar agi – p jumpa kawan, psl unit trust. maklong ikut

kol 11… adeh. apsal lapar giler neh.

laaa lom lunch and lom dinner rupanya.

jom🙂

 

14 Responses to “hari ini”

  1. wah, abang long bz gittewww..

  2. banglong, terangkan le dengan lebih detail pasal unit trust tu..

  3. thafiexq Says:

    bz bz bz.. best la keje nampak sikit suasana luar

  4. abanglong Says:

    en me- takde la bizi… lebih pada LLB gittuu hehehehe

  5. abanglong Says:

    darling – panjang lebar penerangannya. dalam ringkasannya, transferkan duit EPF kedalam tempat yang akan lebih menggemokkan duit itu bila kita pencen besok…. gain abt 16% profit instead of 8 % annually🙂

  6. abanglong Says:

    thafiexq – hehehe. kojo jalan jalan mmg besh.. minyak jo mahai noooo… tensen pakcik !

  7. salam…alhamdulillah… niat saling membantu… kak e begitu juga tapi ada kalanya ‘lesap’ begitu saja… tak apalah… anggap je bukan rezeki kita tapi rezeki dia🙂

  8. boleh guna duit sendiri selain epf kan? byk profit tu..

  9. Farzilah Says:

    wahhhh… siang malam pagi petang abglong business skrg ni… alhamdulilahhhh…

  10. abanglong Says:

    Kak e – biasa lah tu… cuma kena berhati hati dijalanraya lah.

  11. abanglong Says:

    Darling – boleh gak. initial invest is just 1k. Meh, abglong kasi borang hehehehe

    farzilah – alaa time kuat ni… ewaaah huhuhu

  12. Darling Says:

    wah cepatnya nak bagi borang.. hehe

  13. bab semayang ni pak arab memang punctual.. kat sini, azan aje, berderu2 pergi masjid utk solat jemaah.. masjid tak pernah kosong.. penuh selalu..

  14. abanglong Says:

    darling – hehehe… biasa la🙂

    neeza – moga apa yang baik boleh dijadikan teladan🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: