friday

kenny rogers

my parents are on their way to sabah. bila turun flight from kampung, they asked me kat mana restoran kenny rogers kat sini.  i was super hairan. apa hal lak tetiba nak makan kenny neh. then baru ler they all cakap; they nak beli and bawak ke sabah. apparently, their menantu; my bro punya wife who were mak buyung in sabah tu mengidam nak makan pakcik rogers ni, so they all pegi sabah ni pun sebab nak antor pakcik rogers tu lah. wahhhhh… bertuah jadi menantu ekkk hehehehe.

i think its just their ‘alasan’ la kot nak pi sabah. boring dok umah; pegi jalan jalan. so nak sedapkan citer; cakapler menantu mengidam nak makan hehehe.

tapi itulah they all, pantang dengar pasal anak cucu menantu menanti. terus respond. cukup risau kalau dengar anak cucu sakit ker demam ker and so on. cukup gumbira kalau dengar citer citer pasal cucu cucu mereka and they akan ketawa besar kalau dengar celoteh ella and her gangs. basically, they will do anything for us. anything !

i dont really know pasal location kenny rogers nih. the gps navigator pun cant do much. a call to a special kawan about the location kat situ pun tidak dapat menyelesaikan masalah problem itu. maka bergeraklah abanglong ke restoran paling dekat ie di serdang. which located berpuluh km dari airport… huhuhu. takpa la kan, gumbirakan hati orang tua; banyak pahalanya rite. pegi mines wonderland tapi restoran tu dah tutup; then pegi Jusco equine baru ada. beli 2 kotak.

(hmmm kalau gue mengandung; gue mengidam 525,M5, okey tak ?? hehehehe)

the point of story here is; i’ve seen apa yang they sanggup buat untuk membahagiakan kita; they bekorban almost everything utk menggumbirakan kita… i said to myself.. adakah aku mampu membahagiakan dan menggumbirakan mereka??

hanya doa. hanya harapan. dan hanya impian moga usia mereka di lanjutkan dan diberkati serta diampuni…

amin.

 

 

4 Responses to “friday”

  1. jauhnya kenny rogers terbang… baik mak mertua.. sanggup pergi sana hantar kenny roger kan..

  2. abglong ngandung anak cacing bole la!

    hahaah!

  3. abanglong Says:

    neeza – they all tadek keja.. jalan jalan tengok anak anak and cucu cucu only… best kan!

    hummy – hehehehe.

  4. Farzilah Says:

    that y abglong tak leh ngandung… niat dah salah beb! ada plak nak minta 525… huhuhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: