cerita hari ahad

 

 

Pagi

After breakfast. Baca paper – ermmm ada siaran ulangan. Ada seseorang yang pernah digugurkan tuduhan liwat; hari ini di report meliwat lagi.taktau la sapa betul. Mungkin akan ada tilam 13 tompok agi kot…..  Ada berita artis bersolek sambil bogel and mengadap matahari terbit… hahahaha. Petua neh!!!!! Awet muda agaknya…errrr  ada berita kajian one university, solats can prevent ED. Haaaa!!!! Dengar tu wahai jejaka jejaka dan sang suami. Mengikut satu kajian; pergerakan dalam solat, pergerakan otot paha dan bontot ada kaitan dengan pengaliran darah yang boleh mengeraskan apa yang perlu keras bila perlu. Dan mengelakkan ia menjadi layu di ulit shahdu!!!! And ada bukti kajian saintifik beb!!! Hehehehe

11 am. Buat session untuk unit trust – about 10 ppl came and one of the top agent were also present to give some talks and advice. I siap sediakan white board kat ruang tamu. Seronok dengar pengalaman orang dah berjaya neh. Dan kagum mendengar cerita about kesenangan dari usaha yang berterusan…. Ni yang tambah semangat nehhhhh hehehehe

Moral – bukan senang nak jadi senang. Dan bilakah kita akan sedar dari comfort zone kita. Dan mampukah kita menghadapi realiti bila umur dah mencecah 60 dan terpaksa membayar rm11 untuk segelas teh tarik??? Inflasi beb….

Adakah kita terpaksa kembali bekerja selepas pencen ?

Dan adakah kita mampu menghabiskan usia tua beribadah dengan aman kalau dikekang dek kepala agong yang semakin kecil nilainya???

 

 

Afternoon

Bawak the family jalan jalan. Pegi alamanda. The kids nak makan mee asap. Sizzling mee. Mmg they all punya fav klu pegi food court. Mee asap they all called it. The abang amik black pepper. The kakak took the mee asap wif ella. The mum took chicken chop and I took kebab kambing. Ada one couple meja sebelah. The lady senyum senyum tengok telatah ella pajilla; becok dok komen sana sini. hehehe Typical her lah.

Then received a call from pak arab.

He said very very very sorry. Tanya I kat mana. Tanya I buat apa

I said jalan2 wif family.

He then said sorry.

But he need me at his factory

Need to discussion something.

Need to design some catchment system for his machine. High velocity high volume with razor sharp condiments.

Told maklong, we need to go there. Kena makan cepat2 and kena cut short the shopping trip.

Beli just the important things; susu for ella and her adik. Milo for the kakak and abang. Few nuggets and some condensed milk. Rm200 !

With all the family then direct to pak arabs factory; which was about 50 km from alamanda.

Maklong tinggalkan I kat kilang and she wif the kids proceeds to nearby shopping centre. Saja to kill time.

Greeted by the billionaire boss. Clad in jeans and round neck t shirt. Santai abis.. biasa tengok him in kemeja and slack.

Discussion

Ding dong ding dong.

He confirm order

Just do it

And sms him the cost

He will be flying to south africa tomorrow.

He will approve it at any price I quote.

He told me; adi. I trusted you.

Masa maklong datang amik. Drive the mpv masuk dalam kilang as I need to bring back one big metal plate.

Pak arab said to wife; sorry coz I disturb your weekend.

Ella pajilla senyum

I tetiba risau. Makcik tu bukan boleh percaya tu….

Hehehehehe

Sib baik tidak keluar ayat ayat bombastic from her.

Gonna have a really hectic schedule next week.

Alhamdulillah……

2 Responses to “cerita hari ahad”

  1. Farzilah Says:

    hehehe! selamat… sib baik elle pajila tak kuar ayat2 power dia… mau ilang akal pak arab tu…

    brg2 skrg dah mahal… dulu beli barang dapur 200 boleh dapat 2 troli… lani 200 boleh masuk express lane lagi! apa nak jadi dgn kita semua?… brg makin naik, tp gaji?

    yang kat atas tu dok bergaduh, berbahas mcm budak2 bergaduh kat parlimen… sudahnya nasib kita cam na banglong?… seksanyaaaaaa….

  2. oshkosh Says:

    G cakap “kita memahami masalah rakyat”… yeah right… sebab itu naikkan harga minyak serta merta… kalau paham, naik la berperingkat2, rakyat pun paham ‘beban’ G (kononnye la)… hehehehe

    i ingat satu cerita kat newspaper dulu, pasal macam mana menangani masalah kenaikan petrol & barang… masa tu naik 30sen/liter… diorang ada interbiu 1 famili, husband dia ahli bomba, bini tak kerja, anak 2 (or 3 kot, lupa dah)… gaji plus minus $800 sebulan, duduk KL umah kuaters Bomba.. si husband cakap memang la cukup2 je, nasib baik dok kuarters, jimat sket, kalau sewa kat luar abislah.. bini dia adalah tolong buat2 bisnes sket2… anak2 kecik2 lagi.. kesian sungguh… skang naik terus 78sen/liter, macam mana agaknya famili tu… tak tahu la, petrol naik bukan masalah besar (at least for most people) but yg sakitnya barang2 lain automatik naik… aii… orang yg govern this country, r u really care for this group of ppl? kita yg senang, patut ingat2 lah org yg tak sebertuah kita… nama je saudara sesama Islam… action semua macam tak peduli, ngko ngko, aku aku…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: