power, sex and lies

the whole day i spent at the arabs factory. last night we delivered a super top urgent orders. it was a coolant tank attachment i designed for them. it has some automatic filtration and automatic flush system. designed, fabricate in just 3 days. thanked to my boys and the supports for work up till late at nights.

however, some of the paint were damaged during transportation and installation – cat tak berapa kering due to urgency and hujan.

so today, i pagi pagi dah tercegat kat sana. my boys were busy with other projects in house. so i’m the one who pegang berus and tin cat. i re paint the whole thing. no big deal what. then came one of their director/share holder. a malay guy.

oit adi, apahal tokeh sendiri cat nehhh – he buat lawak

and i said… biasa la bang, boss gila kuasa.

hehehe.

he pat on my back and said, jom bunuh diri.

smoking it is.

over the asap and coffe, he mentioned to me that what i did this morning is something rare especially to malay businessman. once being the boss means all he can do is order order and order besides constant scolding of the staffs.

thanked for the compliment. hehe

i said; mine is small (( weh! aku cakap small company okehhh.. bukan benda lainn!!!!)) so everybody has to do everything. as for me; sometimes i need to go to bank, sometimes i kena pegi pay the utilities, i kena do packing, delivery and such

i also the one who designs, the one who do marketing and the one yg assembly complex things ie dies, automations and such.

dia ketawa… haha sah kau gila kuasa!!

yeah.. small company with big ambitions… for that i had to sacrife lots of things rite.

over lunch before friday prayers, together with few of their workerd. we talked and gossips. from the boraks, i learn that most of the staffs are really pissed off with the new managements. apparently there are one new malay manager was appoited recently. one of his duty is about the staffs. and this new guy revised all their company RR> now even on sundays pun their ot rate is normal rate instead of 1.5/2.0 . these things mmg senstive issue to them and they mmg tak puas hati. bila they voiced out; the guy said- dont compare with other companies….

itu lah. nak bodek boss punya pasal. he can show to the arabs that he manage to save some monies. cost reductions and so on. padahal staff, almost all dah mula nak surf jobstreet!

SHOULD OR SHOULD NOT I INFORM THE ARABS ABOUT THIS???

i recalled one case that happened to my previos company.

i was an engineer with one of the japs multinational company. ada sorang manager melayu. trying to suck ass those japanese boss. well, on fridays; the kilang shut down for two hours. the males pegi smayang jumaat. those non malays and the females arent allowed to leave the factory so most of them end up sleeping. so dengan niat nak membodek the japanese bosses; ada one malay manager ni buat suggestion to the japs. do rotation for the males. maksudnya; sembahyang jumaat once every three weeks. so the kilang would continue normal operation as only handful of males are allowed to go smayang jumaat each week. macam siall.

the japs was impressed with the idea but sib baik bila di buat follow up meeting, the idea is scrapped.

bodoh.

itulah, bila dah ada kuasa sikit; mula lah start nak kipas boss. mula la ilang ingatan!! ishhh

tajuk ? hehehe biasalaaa. kasi gempak skit. ommit the second words okeh.

 

 

have you read the her boobs are really soft?

11 Responses to “power, sex and lies”

  1. tajuk biar gempak kan..huhu…net surfer yang carik benda2 xxx sure terhit blog along ni kan…hehe

  2. abanglong Says:

    nash – hehehe. lama tak nampak tuan! bizi ker?

  3. oshkosh Says:

    cis… kena lagi… apenyer tajuk la hahahaha..

    abanglong, manager tu laki ke pompuan? anyway, bangsat sungguh idea… lagi bangsat sbb datang dari org Islam…

  4. chayok chayok!

    hahaha!

    banglong..

    bile mo banje cendol pulot ni?

    ngidammmmm!

  5. bila baca citer abanglong rasa geram n nyampah nyer! orang tak blaja tinggi2 pun boleh tau dosa pahala n tak tamak macam tu kan. nama je manager tp kepala letak kat lutut. elokla dia tanggung dosa wat keputusan tahpape kan.

  6. Tajuk tak de kena mengena langsung. Sama aje dengan my answer bila sendiri angkat dulang utk serve pd bos punya tetamu. Exec lain tanya.. cakap aje.. kita exec gile kose.. sume nak buat.

    Anyway jenis pengurusan sesuatu syarikat bergantung kepada bosnya. Kalau bosnya makan puji.. boleh dikipas.. boleh dihasut.. jahanam lah company tu. Teringat my bos seorang berbangsa Cina but very the ‘amanah’ hingga boleh memalukan org Islam sendiri.. katanya “we work her for the rakyat and the pay that we received is from the rakyat” and selalu dia mengingatkan “we are her to do our responsibilities and not to be popular”

  7. abanglong Says:

    osh – manager itu seorang lelaki !

    hummy – cendol pulut ? uishh sedap tu.lama tak makan. kat kl ni, katner yg best??

  8. abanglong Says:

    ina – sib baik management tak approve his idea. klu tak, makan dosa kering jer dia tiap2 hari. apapun, kita mesti ingat; setiap perbuatan kita akan di teropong satu hari nanti!!

  9. abanglong Says:

    sya – doakan moga abanglong menjadi seorang ketua yg boleh menjadi yg disegani bukan dibenci🙂

  10. Farzilah Says:

    tajut mmg gempak…. part sex tu mmg out off topic ler… hehehe!

    abglong, kat opis i pun ada yang malay lupa diri ni. you pun tau mana i kerja kan… dok nak ambil ati japs n nak naik pangkat punya pasal, dia sanggup ‘bunuh’ bangsa sendiri. paksa staff tulis surat kutuk GM sendiri as a prove to the japs yang this malay GM not gud n staff tak suka gak… padahal promotion dia, this malay GM yang bagi coz percaya kan dia… masa dia sakit this GM ler yang kehulu hilir tolong pi cari ubat utk dia… rupanya makan tuan balik oooo… dasar bangsat! opsss… emo le plak…

    lepas tu ambil sumer budak degree jadikan clark jer… than ambil budak SPM grade 3 jadikan exec… ilang akal apa!!! padahal budak SPM tu tak reti wat kerja. bila kita tanya byk soalan, dah terkebil2 nak jwp… kena plak dgn i, lagi ler byk soalan maut. coz this malay tak grad pun, so dia tak suka org yang grad… penghinaan buat yang ada degree…

    mmg betul melayu cepat lupa diri… betul kata Tun M. ada kuasa kita leka, kita tindas selagi boleh. termasuk ler GM yang abglong kenal tu… nama dia tutttttt….

    tp ada gak melayu yang sggup berhabis harta perjuang nasib bangsa… specis ni dah makin pupus. and ada gak melayu yang suka tolong melayu n sentiasa ingat yang dekat bawah… moga abglong begitu juga… Amin…

  11. abanglong Says:

    farzilah – hehehe. i knew them oso! entahlah, bos melayu dalam company bukan melayu ni mmg tak pandai jaga staff. tau nak selamatkan teloq sendiri jer. thats one of the reason ramai staff melayu blah and ramai staff yg bagus bagus jadi stagnant. then akan ada bangsa asing yang beranggapan yang melayu ni malas dan melayu ni lemah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: