parliament blocked

the radio continuosly annouce the gridlocks in all the access roads to Kuala Lumpur. as i had arranged a 4pm appointment with the arabs office which is located in one of the buildings near the KLCC; i was quite pissed off. first of all, why need to create an un neccesary panic among the publics ? why need to create havocs by creating those much not needed roadblocks??? ceh… otak taruk lutu ka???

well, as i dont want to be liwat; i gerak awal from the office.after zohor i already on the move and without taking lunch.

suprisingly; all the roads were smooth. yeah, there were man in the unforms at certain places with their tables and boring looking face.but all in all; traffice was smooth.now its either the radio who were not updated or they were told to report the stupid jamns in order to deter people coming into the city !

And here i am; two hours early for the appointment !!!!!!

arghhhhhh.

14 Responses to “parliament blocked”

  1. so tak liwat la kan? bagus jugak sampai awal tu… radio memang selalu lambat update… tapi 60 % tu accurate la jugak esp morning.. sebab time tu je orang ramai hantar report… BTW tq la singgah blog kita..

  2. oshkosh Says:

    pagi2 tadi kuar umah jammed dari TTDI arah ke bangsar.. buat roadblock tempat biasa depan Petronas baru near the Star building.. cam biasa, just block 2 lane dari 4 lane, lepak2 isap rokok… rasa nak turun sepak je, nasib baik diorang bawak pistol, kalu tak kena belasah dah hahahaha..

    federal pun jammed giler going to the city.. dari tol batu 3 sampai ke Sunway bridge… lebih kurang kol 10a.m tadi, nasib baik i jalan opposite side🙂 on the way balik, i ikut kesas.. selamat hehehe.. tak tau la jammed ke dak skang ni…

  3. ya la… mmg otak taruk lutut; essp to those who create the panics, kpd mereka yg really dipanickan by the media and to us yg panic tak pasal2. cant believe dh almost 2weeks now hubby works on standby; sacrificing our weekend – still nothing!
    p/s: btw – im new ere& enjoyin my time reading blog abglong ni! keep on writting!

  4. abanglong Says:

    mama – tak liwat. hehehehe

  5. abanglong Says:

    osh – thot u pon ada pestol !

  6. darl lagi seksa abglong.. since my opis memang kena lalu jalan parlimen tu so no choice. keluar awal pagi dan kena merayu kat polis tu supaya bagi lepas-masuk jalan tu. nasib gak le polis tu bagi. mungkin juga tengok sticker opis ada kat kereta kut.

  7. oshkosh Says:

    pistol tu kuar ‘air’ je abanglong hahahaha… ‘buat’ orang buleh la tapi bunuh org takleh LOL🙂

    diorang ada pistol bunuh org, maunya tak pasal2 ada org jadi janda,ada org jadi anak yatim

    p/s: just a joke.. i tak percaya polis tembak orang membabi-buta… peace & cheers🙂

  8. abanglong Says:

    osh – sungguh 18sx kamu ! miahahahahahahahahaha

  9. abanglong Says:

    darling – musti dah bagi senyuman kolget tu.pak pak polisi tu terus cair hahahahaha.

  10. oshkosh Says:

    semalam tgk front page NST… fuyyoh!! massive jammed… & all that for what reason??

  11. abanglong Says:

    osh – disebabkan ada telor telor yg kecut. takut dibalik bayangan sendiri. dan kata orang tua, berani kerana benar; takut kerana salah…. rite!

  12. oshkosh Says:

    u r rite abanglong… biarlah diorang di alam fantasi diorang… dimana alam fantasinya penuh dengan perkara2 indah yg mengikut kehendak & menyokong penuh segala tindakan labu-labinya… hahahaha…

    pagi tadi kena lagi, same roadblock at the same place (dah memang pagi2 aku ikut jalan tu haha)… arini lagi teruk, jammed start dari traffic light TTDI, nasib baik tak terus depan umah aku je… naya2… nak kena tembak ngan pistol air nih…

  13. kecoh je lebey doank ni kan!

  14. Farzilah Says:

    tu ler pasal… i pun lewat ari tu.. tension! nasib baik gue dari KL, pala ni cepat jer pikir cari jalan shortcut. still jem, but kureng skit ler…

    my meeting on 10 am trus jadi 11 am coz my GM tersekat kat Fedewal hway for 2 hours… huhuhu! kecian org tua tu…

    sakit ati lahhhhh… for police, org nak gi kerja lah… tak der masa nak pi protes2 ni. yang pi protes tu depa yg tak der kerja… for PKR or tus yang nak wat protes… ckup2 le korang semua. pergi ler wat kerja korang, we undi for us… but its look like all of you tak wat kerja…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: