listen to your heart !

i should be in penang this very moment.i should attend a tender meeting there this evening. but somehow; this morning after subuh, i felt reluctant to go. so i just sms my guy to replace me. dapat ker tak dapat tu; rezeki lah kan.

so i sambung tedow hahahaha.

gosh. i really need those sleeps lah. almost a week plus i’m sleeping for only two three hours a day tau!

anyhow, i woke at around 9. flip the laptop and start the design software. i nak buat keja kat umah lah.

after sometime; the bibik knock the door and told me that ella is semput. well she had a history of asthma and she sometimes akan semput if she salah makan, too cold or few other things. she then would have breathing problems and so on. the only way is to dose her with the nebuliser.

sib baik i kat umah. bring her to clinics.ermmm masa tgh drive tu, i recalls the morning punya case… patut la malas jer rasanya nak g penang!

she would back to her hyperactive mode once she done with those inhaler things !

masa the female doc check her lungs, she asked ella; kakak bila besar nak jadi apa ??

and ella said while chewing the multivitamins the doc gave her….

nak jadi perompak !!!!!

sib baik doc tu mmg aku dah kenal lama !!! huhuhuhuh

20 Responses to “listen to your heart !”

  1. nak jadi perompak ella…. saper ajar tu??
    takpe jadi perompak hati kay!!

    sian nya.. kena inhale nebuliser…

  2. abanglong Says:

    mama – hehehe. she mmg selalu macam tu.suka kuar ayat bombastik!

  3. harap2 bile dah besar
    daya tahan dia kuat…anak2 sy masa kecik2 gini pun selalu kena …

    dah besar ni..alhamdulillah…

  4. perompak….perompak yg budiman…mcm robin hood kot…sekali sekala keluar perkataan yg pelik2 takut gak ye…ie org tak kenal ke…etc…hehe …ntah2 abg long masa kecik mcm tu kot…cuba tanya your mum…

  5. ala ciannye sikecik tu kan..salam kenal bang long..

  6. uih… hebat cita2, mau luruh jantung… budak2..🙂 btw, abanglong letak nama ella?

  7. abanglong Says:

    kujie – hope macam tu la. dulu masa kecik she is alergic to protin susu. so kena pakai susu lactose free or soymilk. now alhamdulillah dah ok bab tu

  8. abanglong Says:

    nash – basically, she really know how to cheer up ppl around her!

  9. hhahahahha…hehehe

  10. abanglong Says:

    yanglerni – thats typical ella in her hypertalkative mode🙂

  11. cian ella.. kena nebulizer selalu. orang kata, kalau budak dibawa swimming selalu, asthma dia boleh baik.. tak nak try?

  12. abanglong Says:

    neeza – betul ke? hehehe ella ni klu dah masuk pool takmo dia kuar tau. sampai nangis nangis nanti !

  13. Farzilah Says:

    huhhuhu… dah agak dah… this cute gurl mmg mcm tu… unexpected answer… but funny!

  14. hahahahhaha!

    rompak poket papa pls ella!

    :))

  15. ArielMowan Says:

    Very nice.

  16. abanglong Says:

    farzilah – kanak kanak ribena hahahaha

  17. abanglong Says:

    hummy – poket papa dah bocor dah hahahaha

    ariel – thanks

  18. Blog yg menarik..sy akan subcribe rss anda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: