cerita arnab

my dotters (ella 5 yrs and her sister,2 yrs) loves to hear cerita cerita before tidur, sambil hisap susu. so if i balik awal and they were still awake, one of dads duty is to baring with them and cerita cerita while they icap cucu and gentel2 my tangans.

so cerita lah apa saja, kisah kura2 and arnab, kisah ayam, kisah musang and anggur, kisah semut and bla bla bla. most of the times, were cerita cerita biasa yg boleh baca from buku, memorized and so on. kadang kadang cerita reka reka as a pengajaran.

last nite i was too tired and the brain wasnt functioning well. dah ngantuk but they insist on the cerita. so pakcik reka lah cerita.. cerita arnab. dah ngantuk… here it goes

ada sekor arnab.muka dia sama dengan arnab. dia ada kaki macam arnab.tangan dia pun macam arnab.ekor dia pun sama macam arnab.dia dok kat rumah arnab.mama dia arnab, papa dia pun arnab. dia ada abang, abang dia arnab. dia ada kakak, kakak dia pun arnab. dia pergi sekolah, sekolah dia sekolah arnab. kawan kawan dia pun arnab. satu hari dia jalan jalan pegi kedai, pakcik kedai tu arnab jugak.dia beli biskut arnab.

and then ella sambung… ooo sebab dia arnab kan papa!

hahaha.. papa mengilai dalam gelap.

arnab yang tiada kaitan dgn cerita !

arnab yang tiada kaitan dgn cerita !

15 Responses to “cerita arnab”

  1. senanglah keje abglong lepas nih
    gantikan aja arnab tuh dengan binatang2 lain yg sewaktu dengan nya like unta..singa..buaya..kangaroo kerr
    hehehhe leh ambik idea to tell my nephews n nieces gak..hehhehe

  2. moral of the story??? kalau dah arnab…pi mai pi mai..arnab gak ke..huhu

  3. hakhakhak.. lawak tk tahan.. moralnya.. klu dh arnab tu, kawan2 dgn arnab, makan &tido dlm dunia arnab je la kut…
    p/s: yg penting quality time tu kan..

  4. oshkosh Says:

    wahahahaha.. good story.. i boleh pakai gak nih..

  5. apa kata lepas ni tukar pulak.. biar ella cerita kat papa pulak.. hehee..

  6. abanglong Says:

    shud – hahahaha. tapi citer tu; mmg idea spontan. dah betul2 flat dah. hehe.. janji dia sronot okeh laa.

  7. Farzilah Says:

    hehehehe… nasib baik elle tak smbung…
    “nape byk sgt arnab papa?”….

  8. abanglong Says:

    nash – hehehe. abistu mmg tajuk dia citer arnab !

    julia – yerlah. time kecik kecik ni ler they all nak kawan ngan kiter. besok dah besar2 dah bo layan dah. dah sibuk ngan studies, kawan kawan etc etc kan!

  9. abanglong Says:

    osh – silakaaan…. tiada hak cipta terpelihara hehehe. how many kids u have?

  10. abanglong Says:

    neeza – dia suker citer citer. walaupun cakap pelat. dulu dia citer abt cikgu dia pakai kan dia lisssetiik. puas dok pikir mendaaa laaa lisssetiik tu. sampai dia masuk bilik, amik mama dia punya. lipstik rupanya.

  11. abanglong Says:

    farzilah – klu dia tanya, i will jawab.. laa; tu kan kat negeri arnab.mesti banyak arnab. hehehehehe

  12. hahahahahaha!

  13. abanglong Says:

    hummy – len kali leh citer ikan plak !

  14. LOL!so funny the story.Yg berciter tu pun arnab jgk ke..Hehehehe.

  15. […] remember this entry ? […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: