erra pajila: pijak belakang

one of the beauties of having small growing kids is boleh mintak they all pijak belakang. you know time baring2 tengok tv and having somebody jalan2 atas belakang mmg syok abis. kat umah ella pajila la sering jadi mangsa. she weights about 20+ kilo; just nice. cuma problem is dia mmg malas nak pijak kalau angin malas dia melanda hehehee

nak tengok tv la, nak baca buku la, nak makan la, kaki dia penat la, homework tak siap la (tadika ada homework!!!miahahahaha) and macam macam la alasan dia

so what i do was, cakap kat dia, alaaa kejap jer. papa kira 1 sampai 10 jerrr

and she would always agree.. satu sampai sepuloh ya papa.kita kira cama cama

ok one…..

pause a few seconds

two…

she would jalan2 atas belakang me.syokk

three.

pause….

four…eh ella, tadi kat sekolah belajar apa yer?.

and she would cerita her activities masa kat sekolah sambil pijak belakang.and it would be a detailed story, cikgu tu pakai baju merah, budak tu nangis, minah tu ambik pensil dia and so on..

two…

and she will follow; twoooo…

threee…

four..

five..

six…

seven.. eh ella, tadi kan masa papa pegi office papa nampak keta bomba.. lajuu ada lampu merah ngan biru…dia bunyi nooo neeee noooo neeee

and she will excitedly asked about the keta bomba pegi mana, ada fire kat mana bla bla bla

and the counting continues

three

four…

five…

miahahahahahahaha

i luv teaching her kira one to ten🙂 .

9 Responses to “erra pajila: pijak belakang”

  1. pandai ye abg long ni..pandai auta…harap2 la ella dapat kira betul….hahaha

  2. lelaki_ini Says:

    abg long..buat ler naffnang..iklan..sumber duit tuh..

  3. ngeh ngeh ngeh…sian si ella pajila..
    kne kaput ngan papanya..
    muahahaha

  4. eeeeee… tak aci betul.. best ke kena pijak belakang ni? neeza selalu pijak husband.. pijak betul2 la tau.. neeza ni berat jugak.. beza berat neeza dengan dia cuma 5 kilo je rasanya.. tapi dia selalu suruh pijak especially kalau dia pening kepala..

  5. siyuutt jekk ella pajila kena tipu ngn bapak die!
    ngeee…

  6. Farzilah Says:

    eh mana adil cam tu…..ngelat namanya tuuu… padan le ella kita one to ten tak habis2… papa bg ajaran sesat rupanya… hehehe!

  7. abanglong Says:

    nash – hahaha. itu kena make sure she can counts !

    lelaki ini – insyallah. dalam perancangan🙂

  8. abanglong Says:

    fr – tolong papa ! hehehe ok aaa tuuuu

  9. abanglong Says:

    neeza – apa kata time pijak tu cuba lompat lompat sket. hahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: