money money money

i have a meeting with toyota this morning. the meeting which suppose to be at 11 am. keluar rumah kol 8 30. thoght nak minum dulu di kedai mamak yang berbulu. but then beli jer air kat mobil and minum dlm keta. hehe.. tiada kejadian telur masak separuh di pagi hari hehe. and the trip to shah alam is super smooth. so i was at their factory almost 90 minutes early. called the officer checking with her whether can meet me awal sikit or not. she agrees. good

since i’ve finished the meeting early, and masih awal. i went to brunch. called an old friend for company. pick him at his office and off to one of the kedai yang he said sedap in alam megah. ok lah. order order and we were joined by his wife who runs a stesen minyak there… perempuan orang minyak tu.

this couple is a childhood friend. all of us were from the same school. masa sekolah dulu takde plak these two ni couple couple. aleh aleh dah lepas u, tetiba kawin. huhuhuhu.

i nak citer about things yg di bualkan.

it was about one of our schoolmates. career guy. kalau sebut company yang dia keja tu, rasanya sumer orang tau kot. he is now one of the senior manager there. got a house in tropicana and all. kira okeh la rite.well actually i dah lama tak met this guy pun. these couple citer that they kena conn dgn this guy for about  RM20K. konon ada business venture pastu ilang. macam macam citer..

masa nak pinjam, ayat memang manis. dah dapat janji nak bayar dalam masa dua bulan with some commisions. and now dah nak dekat setahun dah… ish.

my friend still cool but the wife mmg super kepoh – yerla…20K beb.

nak sue tapi takder proof

call – tak nak pick up

sms – tak balas

gi office – tak leh masuk;security tak kasi

macam2….

and yang paling sakit ati; that guy tu just bought a coupe BMW !!! chait.

i said tu la kan… sebab duit ilang kawan. i pun kena camtu; walaupun amount dia few hundreds tapi bengang la. klu betul takde duit takper..

huhuhu… kawan makan kawan !

4 Responses to “money money money”

  1. mmg byk mcm ni… kerana duit, kawan hilang…. duit boleh cari, tp kwn yang baik susah nak cari… tu sebab kadang tu i keberatan nak bg kwn2 pinjam duit. coz tak nak jd lagu ni. bukan kedekut.

    tp bagi gakkkkk… plak tu tak reti bayar… janji end of month, mmg ler end of month tp 3 bln lagi… perit ler… bukan masalah duit tu, tp masalah TRUST. tiap kali sms minta duit… duit, duit, duittttt… ingat kita ni cap duit apa!

  2. hmmm kes gini banyak takut pulak. baru ni husband pun bagi pinjam kawan dia.. nak business lah tu.. sebelum pinjam kemain selalu call tanya khabar, follow up.. almost everyday call.. bila dah dapat, senyap aje.. entahlah.. hopefully jangan jadi gitu dah la..

  3. abanglong Says:

    farzilah – itu yang kadang2 orang tak paham. nak bagi pinjam, nanti kang tak bayor; nak tak kasi; nanti dicakap bakhil.. hehehe. what to do. thats life !

  4. abanglong Says:

    neeza – kita tolong ikhlas kerana kawan, tapi at the end kita lak yang suffer kan. ish… tak bayor kalu, potong jer pastu bagi makan unta !! ngeh ngeh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: