lelaki berpestol

smalam pegi LCCT to pick up parents (ada citer pasal they all datang – next entry !) i was driving from my office, lalu putrajaya, utk ke LCCT tu. dalam kol 8 lebih la at that time. b4 that memang speeding skit; but then masa tu ada lagu best, layaaan. drive slow skit

then after a few minutes; tetiba ada patrol car zoom behind me. lalu sebelah and tetiba suruh i pegi tepi.

sorry for blurr image from my hp !.  i pun pegi tepi. the officer turun and nak accused me of using tv monitor masa driving. from their car they can sey the lights from the navigator tu.

bila i explain. and he get inside the car. baru dia puas hati. siap tanya macam macam, function, harga, bla bla bla bla. bla bla bla i explain.

he satisfied and nak let me go. tapi dia interested lagi pasal navigator tu. tanya lagi .being a good citizen i pun explain, function and benda benda this navigator ni can do.

tunjuk the screen, that display the exact current location. he was impressed.

but !!! when i show this screen.. gua kantoi.

miahahahaha…. 152 km/j !!!! chehhhhh.

sib baik dia sporting. len kali jangan bawak laju. bahaya…

timo kasih cik !!!

hua hua hua

11 Responses to “lelaki berpestol”

  1. khairulnizambakeri Says:

    Nasib baik, Long. Haha.
    Rasanya dia memang nak survey navigator tu.
    Saje je tahan orang.

  2. takleh laa nak elak..evidence depan mata ;]
    sah-sah machine tak menipu..cam black box laa kan
    ngeee…

  3. hahahaha!

    sbaek!

    kalo x..

    x memasal dpt surat chenta lua bese!

    :))

  4. kalau neeza kena tahan polis mesti gabra tak tentu hala walaupun tak salah😀

  5. abanglong Says:

    knb – hehe. len kali kena berhati2 dijalan raya🙂

  6. abanglong Says:

    shud – brader tu pun gelak tengok i kelam kambut miahaha. anyhow,its an experience la.

    hummy – hahaha.. kena cakap aku chenta padamu lah nooo !

  7. abanglong Says:

    neeza – huhuhu bahaya tu. kena kurangkan kegabraan anda🙂

  8. sib baik abglong terang elok2 dgn polis tu… sib baik dia minat sama… if not 300 sure melayang kan…

  9. abanglong Says:

    farzilah – hehehehe… cik jangan saman sayaaa !

  10. oh cunnn.. mana mau dpt ini?

  11. abanglong Says:

    suri – banyak membantu.mengelak dari kesesatan yang melampau miahaha. now dah murah dah. hp pun dah banyak yang ada gps neh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: