mission ? possible

read this entry first

this good friend of mine is now in love. hehehe. he knew this lady masa one ‘salah nombor’ case. how classic eh  .

well, this guy ni mmg tak pernah/jarang bergaul dengan gadis gadis. dunia dia tempat kerja and rumah. balik keja terus rumah. jarang dia akan ikut lepak with others. and tak pernah lagi i dengar cerita dia ngan any girls. haha i think this guy ni confirm masih dara hahaha

cuma satu lah now. since masyuk berchenta ni dia a bit angau skit. kejap2 tengok phone and a few times i caught him mengelamun.

bahaya neh !!!

one day i ajak dia pi mamak.

cerita cerita

then i slow talk about his girlfriend tu

mmg kenal tru salah nombor

dah about few months kenal

tak pernah jumpa – the girl bizi katanya

the girl allowed no calls at nights, only sms

sometimes few day the girl didnt reply sms – guy asked y – girl said no money to top up -guy top up !

guy asked girl to mms pic; girl said hp no camera.

guy asked girl office no; girl said she rare in office

guy asked girl what company she work – girl said dont call office; boss very garang

entahlah… quite wierd la their relationship. i rasa cam something wrong somewhere. and yet i still dont know what…

being boss yg perihatin; i’m thinking of teropong that girl. i nak ricky ricky skit. boleh kan!!!

i’ve asked my special agent kuning to do something. awaiting for the results.

i bukan busy body, cuma i dont like people yg i think nak take advantadge on my staff neh.

am i wrong ?!

35 Responses to “mission ? possible”

  1. yerlaaa abanglong…
    very the suspicious..hmmmh hmmmm
    mcm ada something wrong here..kalo i being the gurl if guy mcm nih mmg awal awal lagik dah i investigate
    anyway yg penting niat kiter..there will b some privacy invasion in this case i think..but as long as tak mencederakan org i guess ..no harm done
    gud luck ;]

  2. Golddiamond Says:

    yang penting niat baik tu. niat baik nak menolong.

  3. I think the girl tu dah kawin or she just not interested but taking the advantage of having someone to top up her prepaid or just merely enjoying the attention.. memang weird sungguh .. hgn sampai ur friend lebam mata udah..

  4. haah la abanglong. I suspect the same. Something fishy is going on. Kenapa takleh call malam? sms takpe pulak sebab mode silent ke? hahaha!! dah kawin minah ni tapi jadikan your staff tu tempat bersenda gurau. Kesian kat dia lurus bendul. Elok jugak spying on the girl. Check address dia from the mobile phone company… ops!! ada access ke? hehehe..

  5. mcm gaya isteri org jer ni… something is not rite somewhere nieee…

    tak salah abglong… gi ler chek, niat baik kan… nak tolong member yg tgk mabuk bercenta tu…

    i do that before. tak sangka i ada bakat jadi james bond. call celcom, call bank… dapat i.c number, chek dgn JPN and JPJ you… call office and mcm2 ler lagi. hahaha! ada bakat kan awak…

  6. erks macam pelik laks.. girl tu dah kawin ke? sound mcm dah kawin je..

    tapi kalo guy tu laks yang susah sangat nak jumpa, kenapa eks? tapi anytime available tuk bercinta online.. huhu

  7. ya la abg long.. agree wit othrs.. if u care 4 ur fren kan elok gak riki-riki.. cos any relationships mcm ni seem like heading to nowhere.. most likely she’s married or engaged to oth ppl.. tkt silap haribln ada yg kua tv kene serang tk psl2 dgn laki/tunang org.. sian gak tgk ur fren kene cukur top-up.

  8. tak salah pon untuk investigate…
    but satu je la jawapan yg sebenarnya…
    that girl is not honest…
    something wrong somewhere…
    may Allah protect ur good friend…

  9. nih bkan bz body
    sbb org skrg byk yg tak ble pecaya
    tak kira lakik or pompuan🙂

  10. wakey wakey … signs are there! one of them is certainly hiding sumthing and it’s not a ‘he’. she has put up too many boundaries to let him get close to her, other than topping up her credit. check, abe long, jgn tak check.

  11. wohoo… boleh buat drama abanglong.. SILA BERUSAHA LAGI DEMI KEBAHAGIAN KAWAN KAMU!! Gambate p(“)q

  12. abanglong Says:

    shud – tu ler. kesian kat my staff. dah angau tu hahaha

  13. abanglong Says:

    gold – yep. takmo la nanti ada owang frust tonggeng tonggeng tak tentu pasal

  14. abglong…cepat sambung citer
    apa kes skng???

  15. Confirm, that girl is someone’s wife. Tapi tak heran pun , la ni skandal between wife org & hubby org is a common scenario. Tepuk dada, tanya selera..

  16. abanglong Says:

    sya – sbb tu lah. pelik rasanya. nak confirm la kan. udah la this is his first love !

  17. abanglong Says:

    neeza- hehehe idea yg okeh tu. ada sesapa yg boleh tolon?🙂

  18. Could be a man pretending to be a woman

  19. vavava~

    kalo x bini org..

    mesti ehem [ayat betapis]

    bagusla banglong!

    prihatin thadap pekeje!

    nak keje ngan banglong bole?

    muahahaha!

  20. so cam na skrg ni?… dah berjaya ker trace that gurl?…

  21. hikhik. masih jugak berlaku cinta sms pada era sekarang ni kan? hmm..

    by next week k. this week i bz sikit plus my ‘james bond’ keje malam la. but once i dapat, will let u noe.😉

    err.. upah? :p

  22. abanglong Says:

    sya – betul tu. sbb nanti klu my staff tu dah kuciwa; takut nanti affect dia punya kerja and akhirnya sapa gak yang susah??? akuuuuuuu jugak. hehehehe

  23. abanglong Says:

    farzilah – waaa… boleh tunjuk ajar sket ? hehehehe

  24. abanglong Says:

    darling – klu betul dia tu isteri orang, mmg dia seorang isteri yang daring la tu rite! hopefully not isteri orang lah.

  25. abanglong Says:

    julia – dia kena hempuk, i calling u; mintak bantuan artileri !! okeh…. hehehehe

  26. huhuhu… we lawyer has been train to be part time investigater… (in case firm tak mampu nak hire investigater… hehehe!)

  27. abanglong Says:

    fr – ni yg abglong nak jadi james bend ni hehehe

  28. abanglong Says:

    ujie – kena berhati hati dijalan raya nooo.

  29. abanglong Says:

    syana – akan di check dan akan di report disini bila ada jawapannya🙂 dont worry

  30. abanglong Says:

    osh – susah nak cari bosh yg perihatin ni muahahahahaha

  31. abanglong Says:

    mas – itu betul.skandal ada dimana mana. dan ada gak skandal laki ngan laki ! huhuhuhuhu. ISA ker??

  32. confirm isteri orang!!

  33. isteri saper?? sila check call log hp isteri masing2.. hehehehe🙂

  34. abanglong Says:

    suri – lom tentu lah lagi.lom ada masa untuk merisik huhuhu

  35. abanglong Says:

    osh – hua hua hua…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: