ella pajilla – susu series

for the past few days, she was sick. ada blister dalam mulut dia. kecian. nak makan tak leh, nak minum pun tak leh except guna straw.

sunyi rumah kejap. dia tak leh bising bising.

blister tu, ubat dia bonjela ker,oral aids ker tu jerlah. cuma dia takut time nak letak ubat tu. pedih kan.

tapi now dah normal dah

dah kembali ceria selalu.

dah mula loyar buruk balik

ari tu atuk dia datang, dia cakap dia dpt no 1. (sejak bila sekolah tadika ni ada nombor nombor pun tak tau.. ni mesti sbb kakak dia citer kat atuk dapat no 2)

dia claim hadiah ngan atuk

pegi shopping kat alamanda.

dua plastik beg dia punya adiah !!

tapi kesan dari blister mulut tu, papa dia yg genius ni dah menjalankan satu komplot.

tak leh isap susu pakai botol lagi tau

nanti pecah lagi dalam mulut tu

nanti sakit lagi

nanti takleh makan, takleh minum, takleh cakap cakap, takleh gelak gelak

sebab mulut sakit

sebab minum susu botol

kalau nak susu, kena minum cawan

hehehehehe

dia dah tak isap botol dah !!!

7 Responses to “ella pajilla – susu series”

  1. cisss…komplot plak die yer…
    kesian si ella pajilla…
    asyik kene kaput ngan papanya…
    muahahhaaha

  2. haha… very good! bagus sgt trick tu.. shud try it with my niece.. dah masuk sekolah rendah still mengada2 nak botol susu..

  3. hahaha! gud idea… same with my sis dulu… kalau icap cucu dgn botol tak leh gi skolah tau… cikgu tak nak budak icap cucu…. huhuhu! (padahal bukan cikgu tau pun apa depa wat kat umah kan….)

  4. abanglong Says:

    fr – untuk kebaikan bersama hahahaha.

  5. abanglong Says:

    suri – silakan.. alah; apa nak heran. tu baru masuk skolah rendah… ada yg sampai laaa ni pong dok isappp gak !!! tak gitu osh ????

  6. hahahaha!

    kes papa pmalas nak bgn wat susu ah ni!

    sian anak jd mangse!

    muahahaha!

  7. hummy- uishhh dia dah makan macam macam… its time la seperate kan dia dengan botolnya haha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: