cerita jumaat

work

i worked from home today. malas nak g office. ada few outstanding design jobs. be in the office, terlalu banyak gangguan and i need full concentration to design those things. projek pak arab, lom siap. sealing mould baru 98% complete, packing needle- lom start lagi;semalam customer confirm vibration machine lagi, adehhh…  one side of me; cukup bersyukur dengan rezeki yg dikurniakan ini. another side of me; adehhh mati aku ! huhu. and kedudukan financial agak merisaukan gaklah. all these projects needs a lot of cash upfront. materials, equipments, electronics, and segala macam mak nenek sumernya nak cash ! mana nak cekau duit. yes, i do have payments from other clients but tu sumer dah lebur kat jobs jobs yg tengah buat now and yang dah siap tu. terms now sumer two months! adehhhh

6 Responses to “cerita jumaat”

  1. Golddiamond Says:

    Sabtu hari tu dok chit-chat ngan my pren yg buka bakery.
    Bisnes memang kena ada duit/modal banyak. Mana duit
    nak cover barang yg rugi/reject. Mana duit nak cover untuk
    order baru. Mana duit untuk spending harian lagi.

  2. abanglong Says:

    gold – betul tu. dan kekangan modal adalah salah satu faktor utama kegagalan business terutamanya pada usahawan melayu. tak dinafikan juga ada juga yang modalnya banyak tapi boleh lingkup ! mismanagement !!!!

  3. sabar naaaa…

  4. Hmmm. Rezeki semua tu. Alhamdulillah.

    Btw, senang ke deal dengan Pak Arab? Hehehe.

  5. farzilah – sentiasa cuba sabar ehehehehe

  6. memAluya – biasalah.. setiap pelanggan mempunyai perangai dan karenah tersendiri. dan bagi kami, customer is always betul…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: