augustus

this august; was the busiestest month for me… huhu oxford, note that word ok..busiestest!

sumpah

of all the sudden, this magic word pop up almost everyday. he sumpah he kena.. this guy sumpah tak pernah kenal, that guy sumpah he dont know and this one guy takmo sumpah.. ayyooo. c’mon guys…  i’m not a qualified person to judge on these sumpah things, but i do remember one ustaz told us before that these sumpah is allowed in the relegion practice but these one cannot play play one… silap langkah makan diri. kalau makan diri terus takper, kalau kena anak bini? kalau kena keturunan lain? kalau Allah bagi bala untuk satu kampung? satu bandar.. satu negara???

ayyooo…

jangan sampai esok esok aku ada baca si vellu pun nak sumpah pasal tak tau apa apa pasal kontraktor MRR2 udah ler !!!

MAHA 2008

I bring along all the family for the MAHA08 in Serdang. Banyak baca pasal benda ni dalam news and dalam blog members. Pegi, park keta and was ushered to naik the cabin pulled by the tractor. hehehe… sengeh sengeh, kalah ella pajilla who were tersenyum simpol.

orang quite ramai even dah petang. lucky it wasnt raining. we decided to skip the visits to the farms as dah nak gelap. straight away to the halls.

banyak gerai pameran. government agencies, banks and all. banyak samples provided. merasa la makan kueh tu, kerepek ni, roti, air teh yg ada rempah, kopi yang ada turbo, jus bunga raya, and macam macam macam lagi.

bought some baja for the plants at home. bought some voodo. and bought some pizza for the kids. ikan masin ikan pekasam and macam macam.

saw the dugong yg dah kena awet.

ada 4 halls sumer. lenguh kaki pusing pusing.

balik dah almost 9pm. sumer dah penat. tapi perut kenyang… hahahaha free samples. kenyang gak.

minyak turun

terima kasih. tunaikan cakap. walaupun sering lena tapi ingat janji. baguih la noo. sebab pilihanraya ker sebab apa ker, itu soal lain.

tapi yang tak puas hati; len kali cakap awal awal. dulu kata nak turun 1 Sept. kita dah isi full tank sumer keter, aleh aleh tengok esoknya rega turun. chait !!!!!!

tuan.. kerja biar ada perancangan. baru nampak sistematik. keputusan, jangan macam kabinet kedai kopi. okeh !!!!!

nanti gue adiah tilam spring !!! hehehe

work

kerja memang banyak now. banyak outstanding. tension gue. ada few times; can only stare kat the pc screen. nak buat job A, teringat yang B lom siap, bukak file B, terasa job C masih lom settle…. last last main game !!! hehehehehe

13 Responses to “augustus”

  1. Great Blog post. I am going to bookmark and read more often. I love the Blog template � if you need any assistance customizing it let me know!

  2. the saga continue….. once u lied, u can’t stop lying… he is consistent… (in lying)

    “KUALA LUMPUR: The Government is not planning to announce the new fuel prices before polling day for the Permatang Pauh by-election. Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi said the Government would stick to its decision to announce the new prices on Aug 31, to be enforced on Sept 1. He was asked if the Government would announce the new prices before polling day as pre-empted by certain quarters….” Quoted from the Star 21/8/08 –> http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2008/8/21/nation/22138409&sec=nation

    and the next day;

    “PUTRAJAYA: Petrol and diesel price will drop by between eight sen and 22 sen a litre from Saturday. The price of RON97 petrol will be reduced by 15 sen to RM2.55 a litre from RM2.70, while RON92 would be 22 sen less at RM2.40, from RM2.62….” check full text here –> http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2008/8/22/nation/20080822182712&sec=nation

    sigh… really sick of all his lying!!! everytime!! why must he lie? can’t he just say no comment ot whatever? Islam Hadhari? come on lah… how can i look up on you? what A BIG FAT LIAR!! on another note, the move is appreciated..

  3. sumpah jd sesumpah baru tau…!

  4. ni sumpah2 satu hal jugak… si Tajol tu sumpah sambil gelak2 lagi.. ingat main2 ke haper?? betul ke tak tu satu hal tapi buat malu je, apa org bukan Islam pikir dok tengok org2 kita sendri dok macam nih?

  5. tak takut langsung sumpah2 nih.. mentang2 lah sorang tu sumpah, belum jadi apa2.. belum jadi tak bermakna tak jadi tauuuuuu… jgn nak memain dengan hukum Allah.. entahlah abanglong.. orang sekarang ni suka main2 kan.. masa kecik tak puas main kot..😛

  6. abanglong Says:

    osh – cakap tarak srupa bikin… kena suruh dia bersumpah dulu kot ! hehehehehe

  7. abanglong Says:

    waliz – hehe baru tau langit tu tinggi rendah kan

  8. abanglong Says:

    osh – semua benda dianggap remeh,even isu agama. itu la jadinya ! afundi abanglong hehehehehe

  9. janji turun… dah turun harga pun nak comment gak abglong ni… dulu naik pun bising, turun pun bising… hang pa mmg suka bising2 ka?…

  10. abanglong Says:

    farzilah – as i said, its good tu turun, cuma cakap tu biarlah betul. he initially said that they will review on 1st sept.. aleh aleh kita dah isi full tank, tiga keta.. esok tengok minyak turun… cheh

  11. 1. Dulu masa kecit, tengok sesumpah pun takut.

    2. Ikan pekasam??? Dem!!

    3. Tak lama lagi naik la balik.

    4. Tak kisah lah. Janji happy.

  12. hehehe… ala abglong, kalau isi 100 liter pun baru save 20 hengget jer. bukan 200 hengget save pun… sajer nak bising jer ni kannnnn….

  13. rockwell Says:

    I feel a lot more men and women will need to read this, very very good info.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: