poligami

i read in the paper, star today.

it says that starting from today, u can switch phone operator and still maintain your current number/prefix.

means that if now i’m using celcom 013; i can switch the provider let say to maxis but i’m still using the same 013 number…. cool eh !

lets expect the price war soon !!!!

16 Responses to “poligami”

  1. yeap. it’s called MNP. war eh? amboii..

    macam nak gila kitaorang kat sini. kastemer rilek ja.🙂

    paling besh bila tgk kastemer port in and port out. fuyyyooooooo! meriah. macam kompeni telco ni kompeni nenek moyang derang je. huhuhu. :p

  2. errkk.number depan tu je tukar kn?013 ke 012?ke x jgk?lemau bab ni.adeh

  3. abanglong Says:

    erni – hehehehe. so lets see orang kuning ka, orang biru ka or orang merah yang paling bagus package dia.. (not to mention about the new orang oren tu)

    misi agen 016 camana neh ?? hehe

  4. abanglong Says:

    reen – takder tukar apa apa. all the 7 digits tu maintain. u akan dapat bill from provider yg u subscribe jer. either celcom,maxis or digi

    chehh bila masa aku keja ngan telco neh !

  5. sure lepas ni semua harga turun (monthly fees, dial etc)…mcm kat sini start mnp 2 years ago…but kalau nak lagi dari “along” (read: bukan abang long)..tak sesuai la..huhu

  6. abanglong Says:

    nash – yeah… i luv the idea bila tiada monopoly… thats y the title is poligamy ! hehe

  7. 7 digit tu org tau le encik telco. org tanya yg depan tu. semuanye ade 10 digit.tiga digit pertama tu pe cite?hehe

  8. reen,

    i jawab on behalf of abanglong k.🙂

    the whole number takkan bertukar. means, kalau u sekarang guna 0123456789, from telco M, kalau u tukar masuk telco C or telco D, ur number still sama jugak, 0123456789. kiranya, 012, 013, 014, 016, 017, 018, 019 tu semua pun tak tukar. yang tukar, network operator sahaja.

    ni hanya soft launch. baru phase I. at this moment, just prepaid je boleh tukar dulu. untuk postpaid, coming soon.🙂

  9. Ni untuk prepaid boleh ke? Senang ke nak komplen kat Maxis kalu ada papa problem atau soklan nak tanya? Kena tunggu lama tak nak get thru line CS depa? (saja nak lari tajuk)

  10. erni – hehehe mekasih. tuan puan dan puan puan, penerangan dari orang kuning neh.terang, jelas dan nyata hehehe; catch her at ernisuhana.blogspot.com

  11. wowww… bestnyaaa!!! tapi org pakai postpaid lerrr… nak tukar lagu mana….

  12. owhhh.phm dh.mekasih kat org kuning.dd, len kali ckp biar teranggg. heee
    kpd Farzilah. bertukar lh kpd prepaid. sentiasa bersamamuuu…walau ke mn juaaa

  13. farzilah – pre nak tukar post senang… post nak tukar pre -> nggak bisaa. rasa rasa hamba lah.
    tak gitu cik erni yang kuning ?? opsssss hehehehe

  14. reen – sila dail 1 30 013 13 00 okeh

  15. arsaili – hehehe. talk about price war after this !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: