aku kuruskan puasa ku !

kat depan ada roadblock. jalan dah jemn. apa kes roadblock time time nak buker neh…. kang kalau aku pikir jahat kenapa buat roadblock, dah lah dekat selekoh kang, kurus pulak puasa aku.ngek ngek jalan.. oit; minyak mahal nehh ! aku tengok driver sebelah, muka dah mencuka..sabar bang…hehe

tetiba aku dapat idea…

NO 1

biru gigi tangan percuma

-bluetooth hands free-

NO 2

MY KENWOOD RADIO/CD/VCD/SVCD/WMA/MP3 REMOTE

(YANG NEH, AKU TAK TAU NAK TRANSLATE…)

MAKE SURE THE HANDSFREE IS CLIPPED TO THE COLLAR.

AND YES, I WEAR T SHIRTS AND JEANS TO WORK

MY PHONE,SAMSUNG U700 YANG COMEY TAPI BODO

LETAK ON THE PASSANGER SEAT. WAIT TILL THE EXACT MOMENT

WHEN YOU DRIVE APPROACHING THEM YOU DO THIS…..

AND U NYANYI NYANYI SAMBIL DRIVE SLOW PAST THEM..ROADBLOCK MAAA

AND SURE ENUF…

TAP TAP ON THE CERMIN

ENCIK SILA KETEPI

TURUNKAN CERMIN.

YER CIK, KENAPA

ENCIK TAU TAK MENGGUNAKAN TELEFON SEMASA MEMANDU MERUPAKAN SATU KESALAHAN

DENDA 300 CIK.

TAPI ENCIK….

MINTAK LESEN !

ENCIK… NI REMOTE CONTROL RADIO SAYA LAAA.

SAYA ADA HANDSFREE NI HA… BLUETOOTH LAGI.

DIA AMIK REMOTE AKU, BELEK BELEK AND BAGI AKU BALIK

ENCIK BOLEH JALAN SEKARANG


HAHAHAHAHA

SAPA SUWOH WAT KEJA TAK DEK PEKDAH PETANG PETANG !

tengok..betapa lamanya jem, siap sempat amek gambar lagi. amaran….dont do this at home !! miahahahaha



.

49 Responses to “aku kuruskan puasa ku !”

  1. kah kah kah!

    gud one!

    kah kah kah!

    karang kalau try kang, lain pulak jadinya karang! hehehehe

  2. hehehe ada gaks ide mcm tu eks? adess

  3. hahaha…tak reti nak berbuka ke dema tu.

  4. miahahhahahaha….
    sungguh hampehhh…
    hahhahahaha….

  5. ha tak der kerja lah tu yer…

  6. u r so notti…hehehe

  7. cantik hp bang. tak berani lah nak cuba..nak kenal saman kang..

  8. saya akan bawak remote control acetero bila memandu, terima kaseyy dgn tip ini, huahuahhua

  9. wakakakakkakaka!

    sengal~

    kompem polis tu rase nak nyorok lam ekzos!

    =))

  10. hakhakhak.. kahkahkah.. sungguhla creatifnyer &tak ade kerja di bulan puasa la tuh! (agak2 pakcik polis tu ada kurang tak pahala posa dia?)

  11. lelaki-ini Says:

    moga abang long murah rezeki..aminn…dh jadi pembaca setia since 2 bulan lepas

  12. walo bagaimn pn masih lg misteri.sipi je dia amik gambo tu.tang tinge jek? huhu

  13. nurul – boleh cuba; saja seronot seronot hehehe

  14. darling – idea spontan hehehehe

  15. MM – bertugas; berkhidmat untuk negara. negara kan cemerlang gemilang dan temberang !

  16. FR – boleh juga jika anda ingin mencuba hua hua hua

  17. farzilah – idea seorang yang boring, tension jem bodoh dah kelaparan🙂

  18. waliz – eh yer ker? hehehehehe

  19. mummysyafie – hehe mekasih.still prefer the ol skool nokia though.

  20. maksu – jangan bawak remote ekon udah yer hehehehe

  21. hummy – hehehe. donno. tak tengok muka dia sbb takut nanti tergelak.. nanti kes menghina mereka pulak !

  22. julia – ermmm rasanya dia bengang kot. melepas la dia nak pow 50 ker 100 ker ! hahahahaha

  23. mm – terima kasih. doakan moga abanglong berjaya dan sentiasa dimurahkan rezeki🙂

  24. reen – gambar itu diambil dengan samsung itu🙂

  25. hehe.. canggih-manggih gadget abanglong!! Aku masih old school lagik.. h/p3310 n keta pakai kaset player jer..

  26. cis… kalau aku jadi polis tu aku saman je… tujuan handfree kits utk pastikan kedua2 tangan pegang stereng, so tak kira la pegang remote ke aiskrim ke kopi jantan ke dah kira melakukan kesalahan.. saman je… hehehehe (sajer nak ajar sebab dah gatai sangat buat lawak)

  27. cayalah!!! bagus punya idea nih.. boleh tiru tapi mahal tuuuuu…😛

  28. TSS – hehe..mana ada canggih. biasa jer TSS… 3310 ada gak sebagai backup. my stap kata; boss apa tu? kalkulator ekkk? cinabeng hehehe

  29. osh – hahahaha. tapi gue gumbira. miahahahahaha. tapi apa agaknya sang officer itu citer kat member dia masa minum2 mamak later…. hahahahahaha

  30. Neeza – takder mahal aih. biasa jer🙂

  31. wah!kah!kah! Tak de kerja lain ke ? Nak hiland boring ni.
    Yang saya heran.., cam mana u snap photo saya bergaya sambil bawa kereta ???

  32. kbguy – camana snap bergaya ? uishhh saya mmg bergaya !!! miahahahaha. idakler, itu gambar from my samsung phone.satu tangan pegang ‘handphone’ kenwood. lagi satu pegang phone samsung tu and snap pic!
    another way is i use the camera timer function kat phone tu. itu sajer….

    and the most important thing, masa tu keta tak bergerak… jamn bodo sbb roadblock tu !

  33. Golddiamond Says:

    Rambut slope tak menahan. hehehehehe. My uncle kata, polis ada 2 jenis. Polis baik dan polis tak baik. Kot yang abanglong jumpa tu polis tak baik, tapi terpaksa jadi baik sebab dah kemalu-maluan kena torak dengan abanglong. hehehehehe

  34. Apa masalah diorang? Tak mo berbuka ke?

    Hamik ubat! Hahahaha.

    Yang Bang Long pun rajin la nak ketepi…

  35. tp tak berani ler nak kacau polis tu wpun ada lesen agong… kang tak pasal kena saman free- free…

  36. gold – rambut ??? hua hua hua… biasa laaa

    so mmg ada bad cop and gud cop ek ? takperlah… biarlah mereka. abanglong naik honda cub dah cukup dah.

  37. hahahhahahha adoi.. kelakar betul nih..

  38. hahahha…..kesian…

    mesti pak polis tu cakap….sengal nyer orang…lol

  39. citer betul ke nie?

  40. tapi polis tu buleh wat gini …

    ‘encik, turun keta skang, ikut saya, balai citer ‘ …

    (dan bukak posa sekali)

  41. salam abg long..lama tak ke mari..selamat berpuasa semoga puasa kali ini membawa seribu rahmat…

    ni bole kurus pahala puasa nih..layan idea yg gempak tu..ahahaha

  42. memAluya – berkhidmat untuk negara la tu… heheh

  43. farzilah – aa… demo tu ada pestol… wakakakaka

  44. gee –🙂 hehehe

  45. pB – kisah benar🙂

  46. jeff – aku tidak bersalaaaaaahhh hahahaha. janji encik officer itu tadek baca blog ini sudaaa

  47. arsaili – welcome mate🙂 juadah apa buka poserrr?? hehehe

  48. Abang Long
    I like such an idea… boleh tiru..🙂 Anyway.. salam ramadhan..🙂

  49. xis – salam ramadhan also🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: