soklan upsr bocor

my eldest son, will be taking his first major exam tomorrow. so did 500000 over parents lain. well, pakat pakat doalah moga berjaya jawab dengan baik, tak panik and tak careless !! (mistake yg rasanya inherited from me, hehe)

anyhow; i got few sms this morning. dok cakap ada soalan bocor. suruh concentrate on this topic; baca that topic and so on.

ayyoo even ada sms suruh baca articles and contoh soalan from a particular newspaper.

entahlah. could be true and could be rumours.

told my son; buat yg paling best. kita dah prepare dan dah buat latihan dsb. now, is time to do your best and tawakal. doa banyak banyak.

i also told him that it doesnt really matters to me whether dia dapat 5A or 5E. I nak tengok his usaha and his efforts.itu yg lebih penting to me.

All the best to all of you.Member2 bloggers, ramai gak yang ada anak yg akan berperiksa esok.. all the best my frens…

16 Responses to “soklan upsr bocor”

  1. gud luck utk anak!
    🙂

  2. errrmmm…mcm 2 laa…abglong…tiap2 tahun mcm tu…coz sistem pddkn skrg lebih kpd exam oriented….bangga ank dpt 5A…kalu upsr…tpi x malu lakkkk..kalu ank x abis Quran ker…dn bangga ank x brgaul sgt dgn rakan2..kawan pun pilih “bulu” lakk….i2 pdt i jer…

  3. errrmmm…mcm 2 laa…abglong…tiap2 tahun mcm tu…coz sistem pddkn skrg lebih kpd exam oriented….bangga ank dpt 5A…kalu upsr…tpi x malu lakkkk..kalu ank x abis Quran ker…dn bangga ank x brgaul sgt dgn rakan2..kawan pun pilih “bulu” lakk….

  4. good luck to him .. and to the father as well, in your first experience sending your son to a big exam

  5. all the best 2ur son too..
    p/s: my step daughter pun amik UPSR 2mrw. if only we can wish her personally.. but we didnt get the chance sbb mak dia tk kasi kacau since the past 3month.. huhuhu.

  6. nurul – meaksih… papa cool jer; mama dia yg panic hahahaha

  7. the very best of luck to along (anak abanglong tu). Semoga boleh jawab dengan tenang.. jangan tension sangat sebab papa kata, dapat 5E pun takpe hehehee…

    soalan UPSR pun orang bocorkan ke? memang takde kerja betul la orang ni kan.. ni semua pasal ada crony lah ni.. soalan tu manusia buat.. pastu dia gi cerita kat member dia.. pas tu member dia ni pulak yang jadi tukang pilih soalan.. tu yang jadi bocor.. rasanya laaa…

  8. aduhaiii…
    soklan pon dah macam pompuan gak yer…kekekekke
    anywy….wish all the best to ur son…
    chaiyok2

  9. fame33 – hiiiii.. mekasihh singgah nooo🙂 nak wat camana, kita sumer terlalu materialistik hingga terkadang terlupa kepada norma hidup. kesian budak budak…

  10. jeff – hehehe. mekasih. daddy still cool lagi. mama dia yang panic yang amat🙂

  11. julia – kesian kat budak tu kan !! mendaaa ler.

  12. neeza – biasa laa… manusiaaa🙂 teringat dulu masa spm. our ustaz ni adalah one of the pemeriksa kertas. ada satu masa tu, dia ada jual 1 buku, karangan dia sendiri. contoh2 soklan agama spm.ada banyak soklan2 from past years and etc. almost sumer student beli. sekali bila time exam, rasanya 90% soklan yg hampir sama;keluar kot. ramai dapat A1. soklan bocor ker klu camtu ??

  13. fr – tima kasih🙂

  14. hehehe~

    barula besemangat waja nak jwb soklan gtu kan?

    kalo parents harap anak dpt stret A..

    pressure!

  15. jom kongsi tentang UPSR…..

  16. hummy – hehe.biarlah dia menikmati kehidupan as a kid. dont pressure him too much.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: