turn me on babe!

beta bersiap siap untuk pulang tatkala jam hampir 4 petang. akan tetapi ketibaan gerombolan dari negeri inderprotopura membawa dulang dulang berisi alatan perang membantut hasrat.

gerombolan membawa barangan beserta titah; siapkan sebelum jam 9 malam.

maka, arahan dikeluarkan kepada para hulubalang beta agar bersiap. dan hulubalang bersedia berkhidmat walaupun masing masing telah membayangkan keenakan ayam panggang dan kehangatan nasi beriani serta kedinginan air tebu dirumah.

kita berbuka disini- ujar mereka.

maka mereka melaksana segala titah, melakar segala perintah dan menyiap segala tuntutan.

dan mereka berbuka secara kecil kecilan dan ala kadar – walaupun ada yang telah berbuka di waktu dhuha tadi !

one of three ‘gajah’ used to produce parts for the much said mpv. note the size of the aircond compressor on the wall.  after some mods of the parts, turn it on and violaa…. it works. a simple shake hand and a word thank you adi… that makes my day.

reached home at 11 pm

14 Responses to “turn me on babe!”

  1. Golddiamond Says:

    Kena bagi penghargaan for the hulubalang2. Sebab sentiasa bersama2 dalam keadaan kritikal. Appraisal kasi up sikit.

    Ada2 masa seronok jugak dapat kerja urgent tetiba ni. By hook or by crook kena settle dalam beberapa jam je. Ha’ masa tu bernafas utk yg perlu2je. Tapi, hasilnya marvellous. Masa tu le rasa cam jadi hero/heroin yang menyelamatkan keadaan. Hehehehe. Pressure boleh menghasilkan hasil kerja yg luar biasa. Tapi, tak boleh seselalu le pressure. Takut lak nanti kena strok beb.!! Hehehehe

  2. mak aih.cam component robot.hehe

  3. selamat berbuka puasa abang long ittewww..

  4. gold – itu kelebihan bila kita tidak terlalu mengongkong para hulubalang dan melayan mereka sebagai kawan. mereka tidak takut tapi mereka respect; jadi bila memerlukan pertolongan, mereka menolong dengan senang hati …🙂
    work under pressure is part of the job scope !!

  5. maksu – hehehe; mekasihhh

  6. reen – boleh kata cam gitu ah… ala ala transformers hehehehe

  7. en-me – selamat berbuka 2 u oso…🙂

  8. alangkah baguuih dan baiknya para hulubalang2 itu…
    di manakah perginya dayang2??
    kasihan ketua hulubalang dan hulubalangnya x dpat makan ayam panggang…serta murtabak garing….
    aduhhh…lazatnyaa…
    hehhe…

  9. fr – para hulubalang sebaik dan sebagus nahkoda ! dan dayang dayang sememangnya nggak ada dalam kerajaan kami.. belum ada yang cukup syarat dan cukup layak! miahahahaha

  10. apa benda tu?…

    kecian para hulubalang n rakyat jelata terpaksa berkerja untuk mempertahankan tanah air tercinta… moga sultan menghargai pengorbanan rakyat tercinta…

    jgn jadi cam depa kat luar tu… huhuhuhu!

  11. Bagus la deporang tu. Mem doakan kesejahteraan deporang.

    Dengan Abalong sekali laah.

  12. farzilah – something we did. its what we did🙂 this baby will produce some parts for the coming mpv

  13. mem – mekasih banyak🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: