kentut yang wangi

hari rabu; selangor cuti. but this gila kuasa litte boss had to keja due to one clients kat Nilai. but only half day lah. pastu after zohor, bawak menteri dalam negeri and the hulubalang pi kl. nak cari few barang.

destinasi pertama; loyat. bought dvd writer utk pc kat umah. then ronda ronda. nak cari digital camera. budget bawah 600 hehehe.

tengok nikon – cantik, slim 8.0 mp. rm 550 okeh but mem tak berkenan.

tengok samsung – kaler biru. banyak function but i dont like – kensel jugak

tengok canon – over budget; tak jadi

kedai offer kodak – both of us tak suka the design – tolak jugak

last last amik olympus – latest model katanya. 8.0 mp gak. harga asal 699 but after dindong ngan tokey kedai, manage to get rm580 with 2gb memory card,mini tripod,screen protector,case and mineral water for ella pajilla who tak puasa. pic quality is good la for that amount of money.

but we took the black color. looks more nice and takder la ordinary sangat

mission complete.

then pegi lak to wisma mca as i need to send some documents to one of my clients office there. pegi ampang park. maklong tengok baju raya. lawa lawa gak. i told her, beli la satu buat raya. pilih pilih again. ada satu, looks mmg impressive. belek belek and bila tanya harga, terkejut badak (gue rasa badak pun tak tekejut cam i ) rm800 sepasang.

mak aih !!!

seb baik maklong tak jadi amek. dalam keta, i asked her; apa pasal baju tu mahal giler… she said; kalau baju mahal, kentut jadi wangi!!!

hahaha… lawak timbalan perdana menteri.

25 Responses to “kentut yang wangi”

  1. may b baju tu tak yah basuh kot ..

    sebab tu mahai giler

    800 rm , buleh beli macam macam,
    buleh buat belanja anak sekolah tahun dpn tuuuu

  2. hmm..sy punyer samsung😛
    tp lembab giler nk snap picture..nyesal tak bli olympus yg ble rendam lam air tuh

  3. ala.. baju kat ampang part tu memang taraf potong kepara punya harga.. baik la pegi PKNS.. okeh lagi..

    wah wah new toy utk raya ke? bergambo sakan la raya ni kan? mesti ella pajila jadik model…

  4. Saya guna olympus walopon bukan same model la, tapi olympus quality.. superb.. using it for 3 years … kalau ikot cara saya… nak je tukar tetiap tahun.. but due to the quality still acceptable walopon dah bertahun-tahun.. maka stay lah dia.

    tapi sekarang dah pakai slr camera.. eheh

    baju mahal, sebab lepas pakai bleh jadi kaya kot. ahah

  5. hehhee..
    bulan nak raya, semua menda mahal maklong!

    hehehe🙂

  6. hehehe! tu bukan baju raya tp baju nak pi naik pelamin… mahal giler! mesti workman ship dia menarik n tertarik tahap dewa ni….

  7. Bestnya main amek-amek jew.

  8. uish.. mcm kebetulan jer.. i’m using the same olympus, with the same model&color. citarasa yg lebih kurang kut hehehe.. but so far tat camera kira good enough la for me. tk pernah buat hal lagik… easy to download and user friendly also. but we bought it at almost rm200 expensive kat jusco. biasalah mana blh mintak diskaun kat situ. huhuhu.

  9. alasan paling canggih abad ini…ye la kan..apa salahnya belanja mahal2 sket asalkan kentut jd wangi. ha ha ha

  10. olympus hitam.. sama macam saya punyer…

    sepasang baju rm800? boleh wat belanja sekolah 2 org anak saya setahun tuu..

  11. ahahahaha!

    olympus mmg rok!

    *lage cam ngan abglong~

    :))

    omg!

    800?

    mkn lg bes weiiiiiiiiiii~

  12. eis ! eis ! hajatnya nak baca blog ni.. tapi terbaca tajuknya, eeeiii….

  13. pB – tak tau la. saya ni buta kayu pasal kain kain neh… but it looks cantik lah. cuma harganya itu amatlah diluar kemampuan..🙂

  14. suw – the dealer try to push us utk beli samsung.. maybe komisen samsung lebih skit kot. but tak berkenan, lagipun samsung ni tak le glemer sangat dalam kamera.

  15. ledi – hahaha still remembers about yr entri tu. 40d and so on.. ada yg ingat spesis durian !!! hehehe

    baju tu, bukan jadi kaya.. jadi kayap!

  16. nurul – betul; tapi rm800 per pair… kennot laaa. not for kami. mungkin bagi orang lain; takder masalah and still considered cheap.

  17. farzilah – alah membeli menang memakai !

  18. mem – salah tu; amek letak amek letak pastu blah… hehehehe

  19. julia – kira okeh la for the price rite. as for me; will always try to go for the harga paling rendah🙂

  20. kakluna – hehehe; maybe boleh sambar sepasang kot!

  21. mm -citarasa sama🙂
    rm 800 ? banyak benda boleh buat tu kan! rugi jer if beli baju spasang

  22. hummy – rm800 ? klu nasik lomak; boleh 500 bungkus tu! stok utk almost 2 tahun tuuu hehehehe

  23. kbguy – hehehe;🙂

  24. neeza takkan beli baju harga lebih 200!! biarla orang nak kata apa.. kadang2 baju mahal2 ni rosak pun cepat sebab fragile sangat.. kena dry clean la.. kena basuh air sejuk la… leceh sungguh..

  25. neeza – there are baju yg i beli kat kedai bundle🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: