minyak

these few days isi minyak minimum jer. normally i would isi full tank coz i want to reduce visits and time wasted masa isi minyak. the reason, rasa macam kena tipu masa ari tu. yeah, on monetories point of view it is not really banyak saving tapi to me; its morally wrong!

tak  tau lah, kenapa ‘orang itu’ suka sangat main ‘cikku cak’. ari ni kata merah tetiba esok kata biru. hari ni kata takder ilham tup tup esok parlimen dissolve. ari ni cakap gas stations kat borders takleh jual minyak to keta plate siam and spore, esok dah okeh dah….

cmmon laa… be sistematik. everything biarlah berhemah. baru orang respect…. be soft but firm ! ayyoo…

dulu cakap every two weeks price will review… dulu kecoh satu malaysia; jamn seluruh jalan sebab manusia panik harga naik mendadak.. apa salahnya gradually ?

ni heboh kata nak turun… apa salahnya terus declare… haribulan sekian, harga turun sekian banyak.. senang sikit hidup den. again, it doesnt effect much in terms of duit. harga ikan takkan turun walaupun minyak turun and big mac kat mekdi takkan jadi besar balik …( err do you all noticed that those burgers dah shrink ??). hidup penuh tanda tanya… seronot sangat kot tengok orang jadi konpius!

untuk orang itu, tolong lah…

kalau kerja smart, sistematik, well planned (and well executed) takdonya orang nak suruh turun.. orang dulu duduk situ puluh tahun! okehh jer..

based from your ‘live’ resume – payah rasanya nak terus dok situ!

anyway, selamat ari raya !

13 Responses to “minyak”

  1. Cakap orang mengigau memang cam tu. Tak koser nak layan. Tu pasal Mem cabut sebelum commit suicide minum petrol.

  2. erkkkkk… tak habis lagi ler isu minya ni abglong… kalau dah isi penuh pun bukan turun 1 hengget seliter… not much different for me! hehehe… minyak company bayar… gue tak kisah….

  3. Melayu mudah Lupa… (Badawi mudah Zzzz) muahahaha

  4. pie mai pie mai , tang tu jugakkkkkkkk

  5. mem – huhuhu… tau takper…

  6. farzilah – as i said; its not pasal duit; its more to moral issue !

    wahh… adakah aku mengatakan bahwa orang itu tidak bermoral ????

  7. osh – afundi abanglong!!! miahahahahaha

  8. pB – hehe… betul.

  9. 10 tahun amende..22 tahun babe! tapi takde rasa susah…rasan aman damai ajer…kalau org tu dok lama2 kat atas mesti ramai yg kena heart attack! tapi dia coooooolllllllll aje…!

  10. abe long.. sorry lama tak menyinggah.. fizzy baru je mula blog balik.
    baru² ni busy yg amat dgn exam budak². dah lepas upsr ni, lega lah sikit.
    aisay..can’t agree more lah dengan apa yg abe long ckp nih.
    ‘orang itu’ perlu sedar.. jgn kotak katik kan kita ni. huhuhuhuhu.

    oh, big mac dah shrink ek? x perasan lah pulak.. hehehe..kena gi buat lawatan mengejut nih kat mc donalds.

    anyway, selamat hari raya jua buat abe long.

  11. depa ckp minyak turun 10 sen today… donno ler… betul ke tidak…

  12. hahahaha!

    keturunan tamil sibaji gamaknye!

    cite belit2!

    :))

  13. waliz – nak wat camana, no turning back….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: