makan time

the saturdays and sundays were filled with open house. full with lontong, spagethi, laksa, nasi minyak, satey, meehon  and bla bla bla… mabuk ooo.over colestrol!

last night bring the family for some healthy dinner.

its bubur nasi in kampung baru. simple plain rice porridge with lots of additional stuffs. sayur campur (very nice), daging madu, ikan bilis, some stuff that i dont know the name but it taste really good,ikan masin, some kupangs, and few other ahli ahli.

take few scoops of each lauk and mix with the porridge.

repeat step 1

wallop everything

family of four kids plus the bibik and one guest

just about 35+ rm

guuuud.

(image from my samsung hp)

17 Responses to “makan time”

  1. 4 or 5 years back memang ada pergi makan bubur kg baru ni.. tp sejak adik dah pindah dok JB kitorang 1 family masak sendiri jer lauk2 cam tu.. paling best sotong kering goreng tu

  2. ni kg. bharu kat mana ni bang long? kat Johan Tomyam ke?

  3. abanglong Says:

    gee – few times pegi JB, foods punya price, kalah KL! hehe

  4. abanglong Says:

    putu – cant really ingat nama kedai, but kedai tu selalu pack. depan dia ada orang jual sandals kaler kaler tu

  5. abanglong Says:

    mem – alaaahai. balik mesia later kami banja okeh..hehe

  6. eish.. Cerita bab mkn Ni yg buat mengidam ni abglong. Spesifik la sket kg. Baru area mana.. Jln ape.. Nti suh hubby p cari jugak2, tk pasal2 abis sume gerai bubur kat kg baru d redahnya..

  7. mamarawks Says:

    alamak!! dah lama tau tak makan neh!!! isk isk isk.. mak buyung dah teringin… nanti nak ajak hubby makan kat sana la….

  8. best la pulak baca kisah abanglong mkn bubur nasi bersama lauk pauk nye.. gambar2 pun menarik!!

  9. nmpak sedap la..heheheh, lapo la plak

  10. julia – mintak maap ler.nama kedai dia mmg tak perasan. but if u masuk jalan kampung baru tu, belah kanan ada carwash/parking. go str8 ahead and u will jumpa n lemak antarabangsa belah kiri. further down u will see a kedai western food belah kanan. kedai tu next 2 lot. depan ada org jual sandals. parking is a major problem though!!

  11. mama – hehehehe…sila sila..

  12. umi – mmg sedap. tak la heavy.bila dah campur campur sayur,daging,ikan,sotong and sumer sumer.. rasanya mmg sodap hehehe.
    gambar tu; its from my handphone. sorry tak la clear sgt. cap ayam

  13. suw – hehehe…paksa mamat baju pink g banja u !

  14. wahhh dah lama tak makan nasi bubur kg baru… setahun kot.. teringin2… weekend nih laluh…🙂

  15. abanglong Says:

    osh – makanan simple tapi sedap. cuma parking jer la berchenta sikit kat situ. what i normally do is, kalau betul2 dah tadek parking. gi park kat car wash tu; kena rm3. takpon suruh dia cuci keta rm8 with free parking

  16. emmmm sedapnya, i pun suka. selalunya makan dekat bubur johan kg baru. tahu johan dia sedap gilerrrr… alamak terbyg2 le plak! than makan bubur nasi dgn ikan masin, telur masin, daging hitam, tauhu johan, sayur kailan, ayam gajus… just 22++ for 3 person yang kaki makan… you should try kat sana abglong… mmg cedap gilerrrrrrr… tak tipu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: